Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boston Manor – “Plasticine Dreams”

Als er iets is waarbij Boston Manor zich niet wil neerleggen, is het het blijven recycleren van hun sound. Het Blackpoolse kwintet begon als pop-punkband, met als hoogtepunt puike plaat Be Nothing (2015). Enkele jaren later luisterden we naar Welcome to the Neighbourhood (2018), waar de unieke stem van Henry Cox een muzikaal dramatische laag aangemeten kreeg. Op 1 mei krijgen we met GLUE nieuw werk voorgeschoteld, en daar kregen we al enkele eerste indrukken van. Op “Liquid” hoorden we het vertrouwde Boston Manor, op “Everything is Ordinary” een behoorlijk mislukt experiment en met “On a High Ledge” en “Ratking” een eerder naar post-hardcore neigende sound.

Ook nieuwe single “Plasticine Dreams” wordt gekenmerkt door een nonchalante post-hardcore sound, met een tempo en instrumentatie die getuigen van een zekere laksheid. En dat is niet slecht, want Boston Manor wil op die manier de maatschappij een spiegel voorhouden. Doorheen de tekst en in de videoclip, ervaren we een lakse, verstomde maatschappij die de wereld beleeft doorheen z’n mobiele schermen, in plaats van door z’n eigen ogen. Mooi gedaan, maar de boodschap komt zowel tekstueel als muzikaal wat te weinig hard aan om te overtuigen, al lijkt het ons juist de bedoeling dat Boston Manor hier op alle gebied z’n afgevlakte zelve wil laten zien. Vreemd nummer dat wellicht tot heel wat verschillende interpretaties en meningen zal leiden.

GLUE wordt op 1 mei 2020 gereleast via Pure Noise Records.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
AlbumsRecensies

Boston Manor - GLUE (★★★★): Weg van het uitgestippelde pad

Boston Manor heeft er in z’n korte carrière al heel wat muzikale herpositioneringen opzitten. Het kwintet uit Blackpool vatte z’n carrière aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spanish Love Songs - "Kick"

Spanish Love Songs is een band uit L.A. en zeker geen onbekende in de punkrockscene. Met hun hoogstaande kwaliteit die ze de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.