Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Odeum – “I Did Not Write This Song For You”

Welke betere manier is er om je gevoelens te uiten voor iemand dan met muziek? Maar hoe zorg je dat die persoon niet weet dat het over hem/ haar gaat? Odeum ging deze uitdaging aan met “I Did Not Write This Song For You”. Het jonge duo uit Halle bracht het afgelopen jaar al vier singles uit en speelde ondertussen hun eerste optreden. In de loop van dat jaar veranderde hun sound wel drastisch. Waar hun debuutsingle “So Thank You” een ingetogen, akoestisch nummer was, klonken “By Myself” en “Holy” al veel elektronischer. Die sound zetten ze voort op “I Did Not Write This Song For You”.

Na de eerste gitaarklanken van Tijl Lenaerts en eerste gezongen/gerapte strofe van Thars Brisaert schakelen de heren over naar een lekker uptempo refrein. Hierin worden ze bijgestaan door een funky baslijn en catchy drums. Odeum koos heel bewust voor meer elektronica, een keuze die hen geen windeieren legt. Qua sound komen ze in de buurt van het solowerk van Niall Horan en hier en daar een vleugje Ed Sheeran (in zijn Divide-periode). Ook live trekt het duo, aangevuld door een sterke liveband, die elektronische vibe door.

Momenteel staat er nog maar één optreden op de teller, maar na de coronacrisis volgen er ongetwijfeld een hoop meer. Deze “I Did Not Write This Song For You” wordt alvast één van de vele meezingers.

Facebook / Website / Instagram / Spotify

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single kenzie & ASTN - "close to you"

Ze begon haar carrière als danseres, maar kenzie staat tegenwoordig voornamelijk bekend om haar zangkunsten. Mackenzie Ziegler, zoals ze echt heet, vergaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.