Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Odeum – “I Did Not Write This Song For You”

Welke betere manier is er om je gevoelens te uiten voor iemand dan met muziek? Maar hoe zorg je dat die persoon niet weet dat het over hem/ haar gaat? Odeum ging deze uitdaging aan met “I Did Not Write This Song For You”. Het jonge duo uit Halle bracht het afgelopen jaar al vier singles uit en speelde ondertussen hun eerste optreden. In de loop van dat jaar veranderde hun sound wel drastisch. Waar hun debuutsingle “So Thank You” een ingetogen, akoestisch nummer was, klonken “By Myself” en “Holy” al veel elektronischer. Die sound zetten ze voort op “I Did Not Write This Song For You”.

Na de eerste gitaarklanken van Tijl Lenaerts en eerste gezongen/gerapte strofe van Thars Brisaert schakelen de heren over naar een lekker uptempo refrein. Hierin worden ze bijgestaan door een funky baslijn en catchy drums. Odeum koos heel bewust voor meer elektronica, een keuze die hen geen windeieren legt. Qua sound komen ze in de buurt van het solowerk van Niall Horan en hier en daar een vleugje Ed Sheeran (in zijn Divide-periode). Ook live trekt het duo, aangevuld door een sterke liveband, die elektronische vibe door.

Momenteel staat er nog maar één optreden op de teller, maar na de coronacrisis volgen er ongetwijfeld een hoop meer. Deze “I Did Not Write This Song For You” wordt alvast één van de vele meezingers.

Facebook / Website / Instagram / Spotify

2 april 2020

About Author

Kasper Goossens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief