Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Odeum – “By Myself”

Odeum is er klaar voor. Na hun debuutsingle “So Thank You” brengt het Brusselse duo nu “By Myself” uit. Tijl Lenaerts en Thars Brisaert zijn al sinds jaar en dag bevriend, maar besloten vorig jaar om samen nummers te gaan schrijven. Albumplannen zijn er tot nu toe nog niet. Naar liveoptredens toe zouden de heren worden bijgestaan door livemuzikanten, die misschien op een manier ook in de studio een bijdrage zouden kunnen leveren

“By Myself” draait om eenzaamheid (‘I Don’t Wanna Be By Myself’). Iedereen is ooit wel eens eenzaam, een gevoel dat vaak wordt aangevuld met een nood naar vriendschap en liefde. Net zoals in “So Thank You” wordt een somber thema niet altijd bijgestaan door een somber nummer. Thars’ fluwelen stem wordt prachtig bijgestaan door harmoniën en vingerknips, maar de hoofdprijs gaat toch naar de gitaarpartij van Tijl. Op “So Thank You” gebruikten we de woorden ‘Hoeft goede muziek ingewikkeld te zijn?’, een zin die perfect herhaald kan worden voor “By Myself”. Het antwoord is opnieuw nee: het nummer is zo perfect in zijn eenvoud.

De heren van Odeum tonen zich met “By Myself” nog een stap dichter naar een grote doorbraak. “So Thank You” en “By Myself” zijn 2 voeten die tegen de grote poort aan stampen. De grote poort naar bekendheid, die op een dag wel moet bezwijken.

Instagram

Spotify

 

Related posts
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single kenzie & ASTN - "close to you"

Ze begon haar carrière als danseres, maar kenzie staat tegenwoordig voornamelijk bekend om haar zangkunsten. Mackenzie Ziegler, zoals ze echt heet, vergaarde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florrie - "Kissing In the Cold"

Van een self-made woman gesproken: de Engelse Florence Ellen Arnold, die door het muzikale landschap trekt als Florrie, is al meerdere jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.