Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single NoMBe – “Weirdo”

Toen Noah McBeth zijn thuisland Duitsland verliet om in de VS zijn droom om muzikant te worden na te jagen, werd hij al redelijk snel ontdekt door de grote Pharrell Williams. Onder zijn artiestennaam NoMBe, maakt de jongeman bijzonder eerlijke muziek, die beïnvloed wordt door pop, soul, indie en nog zoveel meer. En als de muziek goed is, zijn wij vaak niet de enige die dat opmerken. De jonge Duitser werd ook al door onder andere alt-J en Bonobo gevraagd om de openingsact te zijn van hun tours. Toen er met They Might’ve Even Loved Me in 2018 eindelijk een debuutalbum verscheen – dat overigens een hommage is aan elke vrouw in het leven van NoMBe – raakte zijn carrière helemaal van de grond. Dit jaar zou die nog meer de lucht in moeten gaan, want “Weirdo” is al de vierde single die de man in 2020 uitbrengt.

In vergelijking met de sound van zijn debuutplaat, is er niet zo gigantisch veel veranderd aan de muziek van NoMBe. Hij klinkt nog altijd even open en eerlijk, want zijn tweede plaat Chromatopia gaat bijvoorbeeld over hoe hij zich voelt in het leven. De jongeman vond nooit echt zijn plek in de wereld, omdat hij zich te verschillend voelde van de rest. Op zijn tweede plaat probeert hij daarom zichzelf te accepteren. “Weirdo” focust zich op de rol van de liefde in dat verhaal. Begeleid door een piano, zingt hij met zijn zachte stem hoe moeilijk het is om liefde te vinden als je anders – lees: ‘raar’ – bent. Doorheen het nummer komen er steeds meer elektronische invloeden bij kijken en dankzij de hardere beats en elektronica op het einde, komt “Weirdo” tot een mooie apotheose. Het is leuk om te horen hoe McBeth is gegroeid sinds zijn debuutplaat, en wij zijn vooral benieuwd hoe die opvolger in z’n geheel zal gaan klinken.

NoMBe’s tweede plaat Chromatopia verschijnt op 8 mei.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2 april 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief