Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle EigenZweetStinkt – “TestA001”

Veel origineler kan een bandnaam haast niet. De heren van EigenZweetStinkt brengen hun eerste single op de wereld. Willem Theerens en Wout Helsen ontmoetten elkaar op de Kunsthumaniora in Antwerpen en vonden elkaar ook snel op muzikaal vlak. De twee spelen ook samen in de liveband van Odeum en Wout speelt ook regelmatig drums in op nummers van Willem. Ze besloten enkele experimentele nummers samen op te nemen als test (vandaar ook de naam). Al snel bleek de formule te kloppen, ziehier het resultaat.

“TestA001” is opgebouwd uit maffe synthsequenties en groovy drumgrooves. Als inspiratie (algemeen) worden Lander Gyselinck, Aphex Twin en Kraftwerk naar voor geschoven. Willem en Wout trokken samen de studio in zonder al te veel voorbereiding. Ze sleutelden samen wat aan hun ideeën, de laatste minuut-en-half is zelfs à la minute geïmproviseerd. Wout stak een nieuwe drumgroove in gang en Willem besloot gewoon te volgen. Nog een teken dat de chemie tussen de twee echt wel goed zit. Op een vervolg van die chemie moeten we jammer genoeg nog wat wachten. Ook voor EigenZweetStinkt gooit de Coronacrisis roet in het eten. Zij zagen de opnames voor twee volgende nummers gecanceld worden en ook op liveshows is het natuurlijk nog even wachten.

Beide heren hopen na deze toch wel maffe periode snel terug aan de slag te kunnen gaan en wij hopen met hen mee.

Facebook / Instagram

 

 

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
AlbumsRecensies

OMD - Bauhaus Staircase (★★★★): Warme, winterse oorworm

Orchestral Manoeuvres in the Dark, of kortweg OMD, is met Bauhaus Staircase aan zijn 14de studioalbum toe. Deze band uit Liverpool heeft…
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 5): Buitenaardse vibes

Met het einde van Dour kunnen we intussen ook reeds vaarwel zeggen aan de eerste helft van de huidige festivalzomer. De volgende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.