Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ponykamp – “The Farm”

Nu zo ongeveer elk ponykamp in West-Europa afgelast is, is de tijd aangebroken voor alle elfjarige meisjes om zich te wenden tot het enige échte Ponykamp. Jawel, die sprookjespunkers uit het Gentse. Of hun rauwe rechttoe rechtaan sprookjesmuziek even hard aanspreekt als een goeie disneyfilm, is nog maar zeer de vraag, maar wij zijn alleszins al helemaal aan boord. Een paar weken geleden kregen we van de band nog “Girls Bike” te horen, een heerlijk lijvig staaltje garagepunk waarin hun goedgezinde power en de stem van Dimitri De Backer Ponykamp een heel eigen geluid aan maten. Dat vertrouwde geluid krijgen we opnieuw te horen op “The Farm”. Shit, een single met schattige eendjes op de cover. Die elfjarige meisjes mogen zich toch stilaan gaan bedenken.

De essentie kan in een zin samengevat worden: “The Farm” klinkt gewoon keigoed. Het optimisme dat afstraalt van de opzwepende djingel djangel die Ponykamp maakt, staat op dit nummer extra goed in de verf en weet je, mits het zonnetje ook wat haar best doet, zowaar een heerlijke lentesoundtrack te bezorgen. Ponykamp lijkt minder de kaart van het verschroeiende gitaarwerk te trekken, en meer een weg in te slaan van levenslustige songwriting die je ondanks alles doet meeneuriën in je kot. Er zit trouwens nog steeds ongelofelijk veel kracht achter, en dat voel je. De bas pompt gretig om zich heen doorheen de galmende mix van het nummer, en hoewel de song hier en daar misschien wat invulling mist, laten de flirterige gitaarlijnen en de dromerige vocals niets aan de verbeelding over. ‘Today Is My Day!’, het zal wel zijn.

We Get Along, het debuutalbum van Ponykamp, komt op 21 april uit bij Belly Button Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Ponykamp - We Get Along (★★★): Onstuimig en levenslustig

Een klein ommetje langs nonkel Google leert ons dat een ponykamp al snel 300 euro kost. Voor ongeveer twintig keer minder geld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ponykamp - "Girls Bike"

Als de bandnaam je nog niet kon overtuigen, dan wel de beschrijving die het Gentse Ponykamp zelf aan haar muziek geeft: ‘sprookjespunk’….
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Ponykamp

Dat wij beren niet snel honger zullen lijden, is een understatement. Maandelijks vinden we dozijnen aan talent in onze vi.be oproep. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.