Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ponykamp – “Girls Bike”

Als de bandnaam je nog niet kon overtuigen, dan wel de beschrijving die het Gentse Ponykamp zelf aan haar muziek geeft: ‘sprookjespunk’. Raar, ja, maar ze hebben wel een punt, gezien de peperkoeken rammelrock die Ponykamp eruit perst op “Girls Bike” recht uit de kelder van de boze heks lijkt te komen. Het galmt, piept, en heeft dat heerlijk opgewekte en rauwe karakter dat we al van Ponykamp te horen kregen op hun zelfgetitelde eerste ep. Tevens ook de reden waarom we de band destijds tot ‘zalm van de maand‘ doopten. Ponykamps onvermoeibare zin voor lawaai voerde hen recentelijk ook tot in de finale van Concours Hestival, met meer materiaal onderweg op hun debuutalbum We Get Along. Dat komt er al verrassend snel aan, op 21 april, bij Belly Button Records.

“Girls Bike” zelf is heerlijk in zijn eenvoud. Je krijgt enkele seconden de tijd om te wennen aan het opgewekte, zweverige gitaargeluid dat de intro schetst, alvorens een fietsbel rinkelt en Ponykamp je vol overtuiging in je gezicht stampt met een lijvig staaltje garagepunk. Ergens halverwege, wanneer de riem even wat minder strak mag, blijkt ook duidelijk dat het de stem van Dimitri De Backer is die de sound van Ponykamp mee typeert. En of die sound veelbelovend is voor dat eerste album, dat er intussen al heel snel aan komt!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

11 maart 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief