Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Buzzard Buzzard Buzzard – “Hollywood Actors”

Buzzard Buzzard Buzzard zijn op dit moment buzz aan het veroorzaken in het Verenigd Koninkrijk. Het viertal uit Cardiff bracht tot nu enkel afzonderlijke singles uit, maar kon daarmee wel al goed scoren. Hun meest recente single, “John Lennon Is My Jesus Christ”, werd zelfs opgepikt door Studio Brussel, wat hen bijgevolg ook op de radar van heel wat muziekliefhebbers in ons land zette. Aan humor ontbreekt het de vier niet, zo valt af te leiden aan de naam van hun debuutplaat. The Non-Stop EP (het is wel degelijk een langspeler) verschijnt op 10 juli en bevat ook nieuw nummer “Hollywood Actors”.

Wat begon als een slaapkamerproject is ondertussen uitgegroeid tot een van de spannendste nieuwkomers in de Britse rockmuziek. “Hollywood Actors” heeft veel pit en klinkt ondanks zijn vintage rocksound nog heel verfrissend en tijdloos. Het anthem heeft veel schwung en lijkt wel te zijn gemaakt voor grote weides en zalen. De hi-hat wordt gretig gebruikt en dat voorziet het nummer van een scherpe klank. De zang van Tom Rees is eveneens uiterst scherp, en ook de tekst weet punten te scoren. Met een fraaie solo worden rockfans ten slotte kort voor het einde nog even getrakteerd op een sterk staaltje gitaarvakmanschap.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1986 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Buzzard Buzzard Buzzard - “Crescent Man Vs Demolition Dan"

Buzzard Buzzard Buzzard is een indierockband met vele gezichten, maar de laatste tijd lijkt het gevoel van de jaren ’80 de gedachtegang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.