Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Yves Tumor – “Romanticist / Dream Palette”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Yves Tumor heeft nogmaals een nieuwe song van zijn aankomende album geplukt om op ons los te laten. Technisch gezien zijn het zelfs twee singles. Op YouTube worden “Romanticist” en “Dream Palette” in eenzelfde video gebundeld, terwijl deze op andere platformen als twee delen geëtaleerd staan. Het album, Heaven To A Tortured Mind, mag je deze vrijdag reeds verwachten. Hierop zullen de nieuwe singles elkaar natuurlijk opvolgen. Eerder bracht Yves Tumor al “Gospel For A New Century” en “Kerosene!” uit.

De twee nieuwe songs gaan naadloos in elkaar over. In hun gehele vorm naderen ze het perfecte evenwicht tussen melodieuze genietbaarheid en experiment. Subtiele noise-elementen en distorted gitaren zijn namelijk nooit echt veraf in dit stukje emotionele ontlading. Zangeres Kelsey Lu leverde een vocale bijdrage op  “Romanticist” en Julia Cummings van de band Sunflower Bean zingt mee op het tweede dee. We vermoeden alvast een sterke opvolger van zijn album Safe In The Hands Of Love uit 2018.

Op 30 mei staat Yves Tumor overigens ingepland in de Voouit. Het is nog afwachten of dit nog zoals gepland zal doorgaan.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 maart 2020

About Author

Sam Donné


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief