Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yves Tumor feat. Diana Gordon – “Kerosene!”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Yves Tumor is een fenomeen, daar valt niet over te discussiëren. De Amerikaan valt moeilijk in een hokje te steken en het is net die onvoorspelbaarheid die hem zo geliefd maakt. Bij zijn vorige passage in ons land, op Pukkelpop, speelde Yves Tumor en zijn band al heel wat nieuwe nummers van het te verschijnen album Heaven To A Tortured Mind (release: 3 april). Op zijn nieuwe plaat speelt het genie andermaal met genres, maar gaat hij in het algemeen iets ruiger te werk. “Kerosene!” is nu de tweede teaser die we te horen krijgen en ook hier kan hij volledig overtuigen.

Op “Kerosene!” kreeg Yves Tumor de hulp van zangeres Diana Gordon, die naast haar eigen muziek ook al nummers schreef voor kleppers als Beyoncé en Mary J. Blige. Het resultaat is een ontwapenend nummer dat je vijf minuten lang volledig in de ban houdt. Het psychedelische randje geeft “Kerosene!” een trippy sfeer waar we helemaal in ondergedompeld worden. De fraaie gitaarsolo doet ons denken aan de helaas te vroeg van onze gegane Prince en zorgt ervoor dat het nummer openbreekt. Een weergaloze Yves Tumor breidt met “Kerosene” een uitmuntend vervolg aan het fabelachtige “Gospel For A New Century“. Meer van dat!

Yves Tumor speelt op zaterdag 30 mei in de Vooruit te Gent en op vrijdag 17 juli op Dour!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1812 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yves Tumor - Praise a Lord Who Chews but Which Does Not Consume (Or Simply, Hot Between Worlds) (★★★★): Rusteloze creatieveling drijft zichzelf in het nauw

Wat betreft retro terug modern en fris laten klinken, zijn er maar weinigen die hun stiel zo vastberaden uitoefenen als Yves Tumor….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yves Tumor - "Echolalia"

Saai zal het bij Yves Tumor niet zo snel worden. De excentrieke artiest werd geboren in Florida, maar woont nu al een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.