Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Used – “Better On My Own”

Wie nog niet van Used gehoord heeft, let beter eventjes goed op. Hij is een jonge Belgische drum & bass producer uit Welcherzande, in de Antwerpse Kempen. Zijn vorige twee releases “Mistakes” en “Come Back Home” zijn echte meezingers geworden in de Belgische, maar ook buitenlandse drum & bass scene, waar hij aan het doorgroeien is naar een van de aanstormende talenten. Dat talent mocht hij vorig jaar al bewijzen op Rampage Open Air. Ook dit jaar werd hij geboekt voor ‘s werelds grootste drum & bass en dubstep feest, maar dat was uiteraard buiten het coronavirus gerekend. Gelukkig is er ook wat goed nieuws. Zijn nieuwe single “Better On My Own” is er eindelijk, en dan ook nog eens op het platenlabel van Rampage zelf.

Wat een break-up wel niet met een mens kan doen. “Better On My Own” is het sluitstuk van drie nummers, de andere twee werden hierboven al vermeld. Used heeft het talent om meezingbare en iet of wat diepgaande teksten te combineren met staalharde drum & bass. Teksten die hij nota bene zelf inzingt. Bij “Mistakes” en “Come Back Home” neigde de sound helemaal naar hevige jump up, terwijl “Better On My Own” nog net iets melodischer en rustiger is. Rustig is uiteraard relatief wanneer we het over drum & bass hebben. We horen invloeden van liquid tot jump up, en alles ertussenin. Dat zorgt voor een frisse combinatie die we nog niet eerder hoorden. Used is er eentje om in het oog te houden, want hij gaat in de toekomst zeker en vast nog potten breken.

27 maart 2020

About Author

Stijn Grobet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief