Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium – “What The Dead Man Say”

Dat Trivium terug met nieuw werk bezig was, dat bewees hun vorige single “Catastrophist“. Dat Trivium een goede metalband is, dat moet tegen menig headbanger ook niet meer worden verteld. Waar wel discussie over is, dat is het feit dat Trivium niet altijd even consistente muziek brengt. Er is niets mis met variatie, maar trash, metalcore en heavy metal laten passeren en per album het steeds anders doen, heeft tot veel controverse geleid.

Nu heeft Trivium toch al enkele lp’s quasi hetzelfde geluid, maar toch slagen de heren er wel in om steeds andere accenten te leggen. Daar waar de vorige single ietsje te braaf was, is de titeltrack van het volgende album een stukje steviger en ook wel wat gedurfder. Met een lange intro om de spanning op te bouwen gaat men over naar een uiterst stevig gedeelte. Met een modern geluid wordt er stevig afgetrapt, om daarna over te gaan naar het rustigere gedeelte waar Heafy ook clean zingt. Daarna gaan weer terug alle remmen los, en Heafy laat ook weer horen dat schreeuwen tot zijn assortiment behoort. De cleane zang is deze keer wel goed gebracht en wisselt goed af met de zware stem. Er zijn grote instrumentale delen bij, en het doet deugd dat Trivium zich die ruimte gunt.

Trivium brengt een goed nummer dat zich vooral de tijd en ruimte geeft om te doen waar ze goed in zijn. Er wordt niet gekeken naar de “hit-lengte” van een nummer en het klokt af op een heerlijke zes minuten (op YouTube). 24 april komt het album What The Dead Man Say uit. In Amerika gaat de band touren met Megadeth en Lamb of God, maar Europa zit er voorlopig niet in.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bruce Dickinson - “Afterglow of Ragnarok”

Waardig ouder worden. Het onderwerp kwam meteen ter sprake bij de lancering van “Afterglow of Ragnarok”, de nieuwe single van Bruce Dickinson….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Divorce - "Scratch Your Metal"

Heel veel tijd om te ontspannen heeft Divorce niet gehad. Het Britse viertal beleefde namelijk een uiterst drukke festivalzomer in eigen land…
InstagramLiveRecensies

Alcatraz Open Air 2023 (Festivaldag 1): Direct door naar de gevangenis

Alcatraz Open Air blaast dit jaar vijftien kaarsjes uit en dat wordt gevierd met drie volle dagen aan zware gitaren. Het festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.