Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Trivium – “Catastrophist”

Matt Heafy en de zijnen zijn terug. De Amerikanen vallen sinds 2000 onder de categorie subtoppers van de metal. Net niet in de voetsporen van Metallica, maar Trivium bezet toch al langer mooie podia en zalen. De stijlen die ze hanteren zijn terug te brengen tot alles wat zich tussen heavy metal, trash, (melodieuze) metalcore en groove metal bevindt. Daar waar de band vroeger koos voor een zwaardere stijl, zijn ze de laatste jaren meer bezig aan een iets rustiger en toegankelijker parcours.

Dat toegankelijk parcours viel lang niet altijd bij iedereen in de smaak. Jammer, want Trivium blijft muzikaal sterk in het genre. Maar het is net dat genre dat hun soms de das om deed. Er is veel geëxperimenteerd met die stijlen en dat is nu niet anders. Het eerste deel is een melodieus gedeelte waar clean in wordt gezongen en dat ook toegankelijk is. De opbouw gebeurt gestaag en ook de melodie is heel toegankelijk. De bridge zelf is een stuk zwaarder en hier ontbindt Heafy eindelijk zijn duivels nog eens en daar zijn we blij mee. Zo valt er voor de fans van het eerste uur ook nog iets te vieren. De melodie blijft het belangrijkste voor deze band en zo wordt snel de link gelegd met bands zoals Iron Maiden. Toch voegt de stem van Heafy iets extra toe, zodat het toch een typisch Trivium nummer is gebleven.

24 april komt het negende album What The Dead Man Say uit. In Amerika gaat de band touren met Megadeth en Lamb of God, maar Europa zit er voorlopig niet in.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 februari 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief