Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Misch & Yussef Dayes – “Kyiv”

Tom Misch en Yussef Dayes hebben ons weer verrast met het derde nummer van hun gezamenlijke plaat What Kinda Music, die op 24 april in de rekken zou liggen. Hier werd net als op “Lift Off” samengewerkt met de Britse bassist Rocco Palladino. Dit komt omdat omdat “Kyiv” eigenlijk niet meer was dan een jamsessie om zich warm te houden bij de opnames van de videoclip van “Lift Off”.

Dat “Kiyv” een volledig geïmproviseerd nummer is, kunnen we moeilijk geloven bij het beluisteren. Dit toont dan natuurlijk wel aan hoe goed elk van deze mannen is met zijn instrument. Rocco zet op zijn basgitaar de eerste akkoorden in waarna de rest volgt. Net als bij “Lift Off” begint het nummer traag tot Yussef besluit iedereen te laten horen dat hij best wel een potje kan drummen en het tempo een versnelling of twee hoger gooit. Tom besluit dan weer eerder de temperatuur wat de hoogte in te jagen met warme, zoete gitaarakkoorden die zo van zijn vorige album Geography zouden kunnen komen. Samen zorgen de mannen voor een gezapig nummer dat mooi past bij het andere werk dat we al van hen gehoord hebben.

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Benny Sings - Music (★★★): Zondagnamiddagmuziek

Onze sympathieke noorderbuur Tim van Berkenstijn, voor de meesten beter bekend als Benny Sings, zag zijn ster enkele jaren geleden pijlsnel de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha - "Weakness"

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benny Sings - "Nobody's Fault" (feat. Tom Misch)

Onze immer sympathieke noorderbuur Benny Sings weet hoe je een dag meteen goed kunt maken. Vandaag kondigde hij aan dat we een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.