Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Misch & Yussef Dayes – “Kyiv”

Tom Misch en Yussef Dayes hebben ons weer verrast met het derde nummer van hun gezamenlijke plaat What Kinda Music, die op 24 april in de rekken zou liggen. Hier werd net als op “Lift Off” samengewerkt met de Britse bassist Rocco Palladino. Dit komt omdat omdat “Kyiv” eigenlijk niet meer was dan een jamsessie om zich warm te houden bij de opnames van de videoclip van “Lift Off”.

Dat “Kiyv” een volledig geïmproviseerd nummer is, kunnen we moeilijk geloven bij het beluisteren. Dit toont dan natuurlijk wel aan hoe goed elk van deze mannen is met zijn instrument. Rocco zet op zijn basgitaar de eerste akkoorden in waarna de rest volgt. Net als bij “Lift Off” begint het nummer traag tot Yussef besluit iedereen te laten horen dat hij best wel een potje kan drummen en het tempo een versnelling of twee hoger gooit. Tom besluit dan weer eerder de temperatuur wat de hoogte in te jagen met warme, zoete gitaarakkoorden die zo van zijn vorige album Geography zouden kunnen komen. Samen zorgen de mannen voor een gezapig nummer dat mooi past bij het andere werk dat we al van hen gehoord hebben.

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yussef Dayes - Black Classical Music (★★★★½): Als personificatie van pure passie

De dertigjarige Yussef Dayes is met drumstokken in zijn handen geboren. De Londenaar kreeg op amper vierjarige leeftijd van zijn ouders een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.