Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Misch & Yussef Dayes – “Lift Off”

Na maanden van teasen lieten Tom Misch en Yussef Dayes ons vorige maand eindelijk weten dat ze samen een album gingen uitbrengen. Daarbij lieten ze ook meteen de titelsong “What Kinda Music” op ons los, een heel donker jazzy nummer dat eerder de muzikale richting van Yussef op gaat en ons een andere kant van Tom laat zien. Voor “Lift Off” werkt het duo samen met bassist Rocco Palladino, zoon van Pino Palladino die speelde voor onder andere Gary Numan, D’Angelo, Elton John, Eric Clapton en is lid van John Mayer Trio.

Met “Lift Off”, het tweede uitgebrachte nummer, zijn we er vrij zeker van dat What Kinda Music de jazzy kant op gaat. Deze keer horen we Toms stem zelfs niet, maar gaat het enkel om zijn gitaarspel. Dat het samenspel tussen Yussef en Rocco vlot verloopt, konden we uit ouder werk al afleiden, maar de toevoeging van Tom leidt toch tot een extra funky element. “Lift Off” begint jazzy, maar klinkt naar het einde toe bijna meer als een rocknummer nadat Yussef een versnelling hoger begint te drummen.

What Kinda Music komt eraan op 24 april en het duo kondigde ook al enkele shows aan, maar spijtig genoeg slaan ze ons land over. Wie ze samen aan het werk wilt zien zal dus een citytripje richting Amsterdam of Parijs moeten maken.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Benny Sings - Music (★★★): Zondagnamiddagmuziek

Onze sympathieke noorderbuur Tim van Berkenstijn, voor de meesten beter bekend als Benny Sings, zag zijn ster enkele jaren geleden pijlsnel de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha - "Weakness"

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benny Sings - "Nobody's Fault" (feat. Tom Misch)

Onze immer sympathieke noorderbuur Benny Sings weet hoe je een dag meteen goed kunt maken. Vandaag kondigde hij aan dat we een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.