Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low – “Melancholy Kaleidoscope”

Some Kind Of Disaster

“Melancholy Kaleidoscope” is waarschijnlijk het laatste voorproefje dat we krijgen vooraleer we het nieuwe album te horen krijgen van All Time Low. Hun nieuwe plaat, de achtste intussen al, zal Wake Up, Sunshine heten en komt uit op 3 april. All Time Low heeft een tiental jaar geleden wel enkele nummers uitgebracht die binnen het pop punk genre op menig lijstjes zullen staan, denk aan “Weightless”, “Damned If I Do Ya (Damned If I Don’t)” en “Dear Maria, Count Me In”. Als het nieuwe album in het verlengde ligt van deze single, hebben de old school pop punkers mooie vooruitzichten.

Het nummer wordt ingezet met een rake drum fill gevolgd door een heel typerende pop punk gitaarriff, die we later natuurlijk nog meermaals gaan horen. Uiteraard kan het melige aspect niet ontbreken in het refrein met de lyrics ‘Melancholy Kaleidoscope, it’s alright. Can’t be one-hundred, if you’re only giving ninety-five.’ Eindigen doen ze met, jawel hoor, diezelfde straight forward gitaarriff. Een vrij simpel nummer met een intro, twee strofes, een refrein, een bridge en een outro. Maar in deze tijden hoeft het misschien niet allemaal zo ingewikkeld te zijn… Eind mei begint normaal hun Europese tour in Duitsland, maar het is nog afwachten hoe de corona crisis evolueert. Voorlopig heeft All Time Low geen passage gepland in België, ook niet in de festivalzomer.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tigers Jaw - I Won't Care How You Remember Me (★★★★): Een universele boodschap in een warm jasje

Vier jaar na hun vorige plaat, spin, komt poppunk-act Tigers Jaw met hun zeer geanticipeerde zesde langspeler. I Won’t Care How You…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen - "I Want To Kill You"

In 2013 drukten de mannen van Citizen hun stempel op alternatieve rock met hun eerste album “Youth“. Met nummers als “Sleep” en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low - "Sleeping In"

Wie niet zo’n goed gevoel kreeg na de vorige release van All Time Low, zal zeker nu zijn voldoening halen. De mannen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.