Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low – “Melancholy Kaleidoscope”

Some Kind Of Disaster

“Melancholy Kaleidoscope” is waarschijnlijk het laatste voorproefje dat we krijgen vooraleer we het nieuwe album te horen krijgen van All Time Low. Hun nieuwe plaat, de achtste intussen al, zal Wake Up, Sunshine heten en komt uit op 3 april. All Time Low heeft een tiental jaar geleden wel enkele nummers uitgebracht die binnen het pop punk genre op menig lijstjes zullen staan, denk aan “Weightless”, “Damned If I Do Ya (Damned If I Don’t)” en “Dear Maria, Count Me In”. Als het nieuwe album in het verlengde ligt van deze single, hebben de old school pop punkers mooie vooruitzichten.

Het nummer wordt ingezet met een rake drum fill gevolgd door een heel typerende pop punk gitaarriff, die we later natuurlijk nog meermaals gaan horen. Uiteraard kan het melige aspect niet ontbreken in het refrein met de lyrics ‘Melancholy Kaleidoscope, it’s alright. Can’t be one-hundred, if you’re only giving ninety-five.’ Eindigen doen ze met, jawel hoor, diezelfde straight forward gitaarriff. Een vrij simpel nummer met een intro, twee strofes, een refrein, een bridge en een outro. Maar in deze tijden hoeft het misschien niet allemaal zo ingewikkeld te zijn… Eind mei begint normaal hun Europese tour in Duitsland, maar het is nog afwachten hoe de corona crisis evolueert. Voorlopig heeft All Time Low geen passage gepland in België, ook niet in de festivalzomer.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bowling For Soup - "I Wanna Be Brad Pitt"

Wie Blink-182 kan smaken, raden we aan om eens terug te blikken op hun gloriejaren. Waren zij het enige poppunkgeweld met meebrullers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sueco – “Paralyzed”

Sueco (The Child), die naam en faam maakte via TikTok met zijn single “Fast”, brengt twee jaar na zijn monsterhit een nieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low - "PMA" (feat. Pale Waves)

Sinds het uitbrengen van hun achtste album vorig jaar, lijkt het wel of All Time Low hun muzikale identiteit van de jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.