Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Why Bonnie – “Athlete”

Er zijn weinig genres die zo goed bij het weer van tegenwoordig passen als dreampop. Met Why Bonnie hebben ze er in de Verenigde Staten alweer een klein diamantje bij binnen dat genre. De band startte, net zoals zo vele anderen, in een slaapkamer, maar is intussen al uitgegroeid tot een veelbelovende nieuwe speler op de markt. De Amerikanen zijn tegenwoordig bezig met hun derde ep, die de grote doorbraak zou moeten betekenen. De eerste single van die plaat, “Voice Box”, klonk heerlijk dromerig, maar bevatte ook de nodige gitaren. Het zijn die gitaren die op “Athlete” nu nog veel meer naar de voorgrond treden. We zijn nu in elk geval nog benieuwder naar hoe de Voice Box – EP in z’n geheel gaat klinken.

“Athlete” begint redelijk nonchalant, maar tegelijkertijd dreigend dankzij de donkere gitaren. Met af en toe een explosie van instrumenten klinkt allemaal redelijk bombastisch en chaotisch. Laat het nu net dat zijn waar de schoonheid van dit nummer in zit. Alle gitaren lopen sporadisch maar toch synchroon door elkaar, waardoor er een mysterieuze en dreigende sfeer doorheen het nummer hangt. De stem van Blair Howertown wisselt af tussen zeemzoet en schreeuwend, waardoor er een leuke dynamiek ontstaat. “Athlete” eindigt dan weer zo dromerig als “Voice Box”, waardoor we een beetje verweesd achterblijven. Why Bonnie heeft een indruk gemaakt, zoveel is zeker.

De Voice Box – EP verschijnt op 10 april.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Why Bonnie - "Voice Box"

Nieuwe dreampopbands zijn voor ons als beren zoals honing; zeker als ze zo leuk klinken als Why Bonnie. De Amerikaanse Blair Howertown…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.