Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Why Bonnie – “Voice Box”

Nieuwe dreampopbands zijn voor ons als beren zoals honing; zeker als ze zo leuk klinken als Why Bonnie. De Amerikaanse Blair Howertown begon alleen in haar slaapkamer, maar tegenwoordig is die slaapkamer al uitgegroeid naar een studio met drie extra bandleden. Zelf omschrijven ze hun muziek als een krachtige mix tussen leuke gitaren en heartbreak-pop en die combinatie werkt. Ondertussen hebben de Texanen al twee ep’s op hun palmares staan, maar nu ze met hun derde bezig zijn, zien ze het groots met een platencontract bij Fat Possum Records. Why Bonnie gaat met Voice Box voor hun grote doorbraak en dat lijkt met de gelijknamige eerste single van die plaat helemaal geen probleem te gaan worden.

“Voice Box” duurt bijna vijf minuten, maar wordt nooit saai. Doorheen het hele nummer hangt een chille, laidback-sfeer, die vooral tot stand komt door de leuke mix van dromerige zang en catchy synths. Het zijn dan de gitaren en de speelse elektronische geluiden die ervoor zorgen dat er genoeg pit in het nummer zit. In de refreinen krijgen we de nodige oeh’s, die soms wel indrukwekkend lang weerklinken. Naar het einde van het nummer toe, lopen alle zanglijnen door elkaar, waardoor het allemaal lekker melancholisch klinkt en dat hebben we graag bij dreampop van dit kaliber. De gitaar neemt het dan over voor een leuke outro, waarna alles mooi uit elkaar valt.

Op “Voice Box” worden we meegenomen op een trip naar onze leukste dromen en dat kunnen we zeker smaken. Dreampop uit het boekje en hoge verwachtingen voor Voice Box, want als de band zo verder doet, ziet hun toekomst er even rooskleurig uit als de videoclip.

De Voice Box – EP verschijnt op 10 april.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Why Bonnie - “Athlete”

Er zijn weinig genres die zo goed bij het weer van tegenwoordig passen als dreampop. Met Why Bonnie hebben ze er in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.