Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Peel Dream Magazine – “It’s My Body”

De indiepopband Peel Dream Magazine startte in 2017 onder leiding van de New Yorkse muzikant Joe Stevens, hun homemade debuutalbum Modern Meta Physic kwam een jaar later uit. Eind vorig jaar werden we nog eens verwend met een nieuw ep, Up and Up; een parel voor het oor van indieluisteraars. De New Yorkers kondigden aan dat ze hun tweede album Agitprop Alterna op 3 april releasen. De groep speelt een combinatie van lo-fi pop en shoegaze en heeft een strakke visie op alles wat underground is in de jaren zestig. Hun muziek is bijna hypnotiserende lo-fi die ons doet denken aan de vroege jaren van Stereolab.

Het nummer “It’s My Body” heeft typerende zoemende en piepende synthgeluidjes, die we al eerder hoorden in hun vroegere werk. Doorheen heel het nummer zijn tedere zanglijnen te horen die erg veel worden herhaald. Ze brengen variatie door het mixen en opbouwen van verschillende ritmische, sfeervolle zanglijnen die over elkaar worden gezongen. Ook lijkt het alsof de strak links gepande piano en rechts gepande gitaar samengesmolten zijn tot één instrument. Net zoals bij hun vorige releases voelt het alsof je gedurende 2:31 minuten naar een aparte wereld wordt gebracht.

FacebookTwitterInstagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

24 maart 2020

About Author

Marie Claesen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief