Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Peel Dream Magazine – “Up and Up”

De New Yorkse indieband Peel Dream Magazine is jong en houdt het DIY-ethos hoog in het gareel. De groep werd in 2017 opgericht, bracht een jaar later hun thuis opgenomen debuut uit en heeft inmiddels al een nieuwe ep in de steigers staan. Up and Up zal op 28 november verschijnen en hoogstwaarschijnlijk weer pure verwennerij zijn voor liefhebbers van intieme lo-fi pop met subtiele krautrockinvloeden. De nieuwe gelijknamige single doet alleszins het beste vermoeden.

Meestal proberen we vergelijkingen met andere bands te vermijden, maar zodra de zachte zoemende orgel, repetitieve warme slaggitaar en strakke drumritmes hun intrede doen, drijven herinneringen naar een aantal ninetiesbands naar boven. Hun sound doet namelijk denken aan bands als Stereolab, Yo La Tengo en Broadcast. Toch zien we het als een sterkte, want de intimiteit die de groep in dit nummer steekt, kan niet anders dan oprecht zijn.

Ook de boodschap die Peel Dream Magazine in “Up and Up” steekt, is hartgrondig. Hoewel hun muziek heerlijk rustgevend klinkt en de stemmen teder zingen, gaat de tekst over serieuze materie. De band maakte namelijk bekend dat de ep over de manipulatieve kracht van kunst gaat – een gevaarlijk gegeven wanneer het in handen valt van onderdrukkende politieke regimes.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peel Dream Magazine - "It's My Body"

De indiepopband Peel Dream Magazine startte in 2017 onder leiding van de New Yorkse muzikant Joe Stevens, hun homemade debuutalbum Modern Meta…
InstagramUitgelicht

33 leuke ep's uit 2019

Ep’s zijn voor een band vaak een voorbode voor wat nog komen zal. Meestal bewijzen ze met deze korte cd’s dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.