Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “T.I.N.A.”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Love them or hate them, als er iets is waarop je Enter Shikari niet kan afstraffen, is het hun ambitie om telkens weer aan hun sound te blijven sleutelen. Het Britse viertal schoot zichzelf de hitlijsten in met hun debuut Take to the Skies (2007), toen al een potpourri van (post-)hardcore en allerlei elektronische zijpaadjes. Dertien jaar en heel wat muzikale omzwervingen later, zijn de heren zowel live als op plaat uitgegroeid tot een geoliede machine. Zalen uitverkopen over de hele wereld is intussen een koud kunstje geworden, ondanks dat Enter Shikari ook op recenter werk nog steeds beenhard uit de hoek kan komen. Dat wordt ons vandaag nogmaals bevestigd.

“T.I.N.A.” begint met een nineties sample die het begin van een set op Tomorrowland lijkt aan te kondigen. Al snel wordt gitaargeluid toegevoegd en mept drummer Rob Rolfe een herkenbaar vettig breakdowngeluid uit zijn tuig. Het vuile grime- en technogeluid verdwijnt echter nooit uit het nummer, en toch slaagt Enter Shikari er weer in zich die sound helemaal eigen te maken. De tekst die wederom voornamelijk bestaat uit metaforische maatschappijkritiek, heeft hier ook een belangrijk aandeel in. Mochten er ooit terug concerten doorgaan, zien we alvast heel wat aan gort gemept worden op de geluidsgolven van deze nieuwe single.

Op 17 april releast Enter Shikari zijn zesde langspeler Nothing Is True & Everything Is Possible.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

23 maart 2020

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief