MuzieknieuwtjesUitgelicht

Livestreams vervangen liveconcerten; hier vind je een overzicht

©️ CPU – Joost Van Hoey

Nu we wereldwijd met zijn allen binnen moeten blijven, gaan artiesten op zoek naar andere manieren om concerten te laten doorgaan. Dankzij de groeiende digitalisering wordt het alleen maar makkelijker om van thuis uit muziek te brengen, en dus gaan heel wat artiesten aan de slag met een livestream zodat ze hun show de woonkamers van het grote publiek in kunnen krijgen. Duizenden mensen die elk op hun eigen plek veilig genieten van een liveshow: een betere oplossing kunnen we niet bedenken. Omdat het moeilijk is om het bos door de bomen te zien bij al deze livestreams, lijsten we ze hieronder op per dag. Als je van plan bent om zelf een sessie te doen, je er eentje ziet passeren of je er eentje wil opnemen en livestreamen op onze sociale media? Eén adres: beir@dansendeberen.be.

Op de volgende pagina verzamelen we afgelopen sessies die je kan herbekijken. Veel plezier!

27 april – 23u – Molly Burch, live te volgen op Instagram

29 april – 22u – Nilüfer Yanya, live te volgen op Instagram

8 tot 10 mei – Homeschool Fest met onder andere Alfie Templeman, IDER, Peach Pit, Tom Grennan en VC Pines (de voorlopige line-up vind je hieronder of op de website), live te volgen op de website

10 mei – All The Lovers “J’aime la vie” Edition: All The Lovers organiseert meerdere malen per jaar queer feestjes en sinds het begin van de lockdown doen ze dat wekelijks op Zoom. Op 10 mei is het een speciale editie, want tussen de verschillende dj-sets door vinden er optredens plaats van Hinda House, DOLLY BING BING, Lady Linn, NOÉMIE WOLFS, Sylvie Kreusch en Eefje De Visser. Meer informatie vind je terug op het Facebookevenement.

Dagelijkse sessies
 • Dagelijks – 7u – Rufus Wainwright, live te volgen op Instagram
 • Dagelijks – 19u – Stay Away Shows bij La Blogothèque, live te volgen op Instagram
 • Dagelijks – rond 21u30 – Kel Assouf, live te volgen op Facebook
 • Ancienne Belgique haalt iedere avond een concert uit zijn oude doos onder de noemer AB Canapé en die zijn te bekijken op YouTube. Het eerste filmpje was alvast voor Iggy Pop.

 • ARTE Concert haalt iedere middag een concert uit hun archief en dat is dan integraal te volgen op Facebook. Ook op hun website werden een heel aantal optredens van de afgelopen jaren online gezet, zoals die van Foals, Tamino, Iggy Pop en Oh Sees.
 • UnCancelled Music Festival biedt heel wat shows aan op verschillende ‘podia’, live te volgen op hun website.
 • Tim Burgess van The Charlatans organiseert elke dag op verschillende tijdstippen een classic album listening party, live te volgen op Twitter.
Wekelijks
 • Wekelijks – maandagnacht 2u – Metallica streamt een volledig liveconcert, live te volgen op YouTube
 • Wekelijks – vrijdag 19 u – Op vrijdagavond streamt Pink Floyd telkens een liveconcert uit de archieven, live te volgen op YouTube
 • Wekelijks – vrijdagnacht 3u – Frankie Cosmos, live te volgen op Instagram
 • Wekelijks – zaterdag 21 u – Wekelijks zal ook Kavka Oudaan een lockdownsessie organiseren, te volgen op Facebook. Artiesten kunnen zich hiervoor aanmelden door kenny@kavka.be te mailen en dan een filmpje door te sturen van een sessie die ze bundelen.
 • Sofa King Fest brengt de festivalervaring naar jouw luie zetel. Elke dag kan je meerdere grote en kleine artiesten aan het werk zien. Onder andere Diplo, Willie Nelson, Disclosure en Melissa Etheridge sierden de affiche al. Meer informatie en de livestream zelf vind je op de website.

(Lees verder op de volgende pagina!)

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.