Instagram, Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single CØPE – “My Last Breath (Is Yours)”

CØPE is het nieuwe project waarin Tom Husson (LILØ en Abre) zijn emoties verwerkt. Zelf beschouwt Husson CØPE als zijn emotioneel overlevingsmechanisme, want elke body van een CØPE-nummer ontstaat binnen het uur en kan daarom in Toms ogen als emo-first muziek waargenomen worden. Als voorbeeld dient hiervoor onder andere Bon Iver, die met een soortgelijke aanpak al heel wat zielen voor zich heeft kunnen winnen. Vorige week loste CØPE zijn debuutsingle “You Deserve The Moon” en vandaag stellen we deel twee in première aan je voor.

Tom Husson schreef “My Last Breath (Is Yours)” nadat hij een voorstelling van Livia Perneel zag. Diep geraakt door wat hij gezien heeft, kwam de tekst er na afloop in één ruk uit en stuurde hij Perneel uiteindelijk het nummer door. Zij was wederom onder de indruk van het nummer en besloot er een videoclip voor te maken. “My Last Breath (Is Yours)” begint nog braafjes en opbouwend, maar het refrein rukt alle wonden open. De lo-fi elektropop heeft iets geheimzinnig, maar ook iets uitbundig dat niet makkelijk in woorden te vatten valt. De bijhorende clip van Livia Perneel weet de sfeer van het nummer uitnemend te kaderen en bezorgt ons kippenvel. Een project dat hopelijk nog vervolgen zal kennen!

Facebook / Instagram / Instagram (Livia Perneel)

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 maart 2020

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief