Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lewsberg – “At Lunch”

Ben je dezer dagen op zoek naar een streepje muziek om helemaal bij weg te dromen, dan lijkt de nieuwe single van het Rotterdamse Lewsberg met de oplossing te komen. ‘Lewsberg wie?’ vraag je je misschien af, en da’s niet verwonderlijk, aangezien het viertal het gebruik van sociale media bewust schuwt. Het geeft meteen een extra eigenwijze twist aan hun lo-fi alternatieve rock, die met momenten zelfs wat doet denken aan Lou Reed. Alsof het hen allemaal niet veel kan schelen, en ze écht gewoon doen waar ze zin in hebben. Het onbezorgde, dromerige geluid dat daaruit volgt, is dan ook exact wat je te wachten staat op het melancholische “At Lunch”.

We raden aan het nummer te beluisteren met de videoclip erbij, want het belichaamt perfect waar het nummer om draait. Terwijl de gitaar gezapig plingelt op de achtergrond, kijk je mee naar buiten door het raam van een gezellig cafeetje naar de wereld die traag voorbij glijdt. Veilig binnen, met een pintje dat traag maar zeker leeg raakt, kijkend naar de fietsers en trams in de Rotterdamse drukte. De tekst die over de dartelende instrumentatie rolt; verhaalt over het herwinnen van moed, met als besluit: ‘I always drink at lunchtime’.

“At Lunch” is heerlijk eenvoudig maar bakken inspirerend, en een welgekomen oase van rust is tijden van hectiek. Meer van dat volgt ongetwijfeld op het tweede album van Lewsberg, In This House, dat op 27 maart uitkomt.

Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 maart 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief