Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Roza Parks – “First we Kiss”

Roza Parks is misschien wel een van die verborgen parels die je de laatste jaren gemist hebt. Dit kwartet uit het Limburgse maakt al bijna tien jaar een soort van new wave-achtige post punk die gelijktijdig heel donker aanvoelt, maar ons toch vult met een eigenaardige vorm van energie. Bij een live-ervaring wordt deze energie duidelijker dan op plaat. Met Mario Goossens (Triggerfinger) aan de knoppen, de drummer van Jacle Bow en een voormalig lid van Confuse the Cat is er geen gebrek aan ervaring.

“First we Kiss” voelt heel machinaal aan en dat is voornamelijk te danken aan de drums. De drum is namelijk een mix van analoge en elektronische drums en doet ons denken aan Preoccupations vs. The Soft Moon. Het voelt allemaal wat donker aan, maar toch slaagt Roza Parks er in om er een verteerbaar nummer van te maken. Het is echter ook een dansbaar nummer en het repetitieve refrein maakt er zelfs een meezingbaar nummer van. De combinatie van diepgang en lichtzinnigheid zorgt voor een unieke en leuke combinatie.

“First we Kiss” is de eerste single van een nieuwe full length die eind 2020 zal uitkomen. Ongetwijfeld zal er op hetzelfde elan worden verder gegaan, en mede dankzij het succes van bands zoals Whispering Sons, zou dit zomaar the next big thing kunnen worden. En als je ze live kunt gaan bekijken, dan laat je die kans best niet liggen.

Facebook / Website

https://rozaparksband.bandcamp.com/track/first-we-kiss

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

18 maart 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief