Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Igorrr – “Camel Dancefloor”

Ook Gautier Serre, alias Igorrr, is zoals vele andere muzikanten een slachtoffer van de broodnodige strenge maatregelen die getroffen worden tegen de verspreiding van Covid-19. De albumreleasetour, die overigens op 10 april ook in de Botanique halt zou houden, is voor onbepaalde duur opgeschoven. Gelukkig hebben we wel nog het album zelf om naar uit te kijken. Eerder hoorden we al de geflipte breakcore-en-metal-mix van “VERY NOISE” en later kregen we een opvallende samenwerking met deathmetal oppergod George Fisher van Cannibal Corpse op “Parpaing“.

De muziek van Gautier Serre proberen te klasseren onder een eenduidige noemer is onbegonnen werk. Op “Camel Dancefloor”, de derde single van het nieuwe album Spirituality and Distortion, horen we naast black metal ook dubstep, een funky baslijn, toetsen van IDM en hier en daar enkele invloeden van klassieke muziek. Dit alles wordt vakkundig omgeven door een opvallend Oosters jasje. Voor de mensen die zich ooit al eens afvroegen op welke muziek kamelen zouden dansen in een club, hebben we eindelijk een antwoord klaar. Of misschien ook niet, misschien denken die kamelen ‘Wat voor klotemuziek is dit nu weer?’. We zouden ze het niet kwalijk nemen, de muziek van Igorrr is duidelijk niet voor iedereen. Voor fans van de meer excentrieke en eigenzinnige muziek is “Camel Dancefloor” wel iets om vingers en duimen bij af te likken.

Spirituality & Distortion verschijnt op 27 maart via Metal Blade Records.

Facebook / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

Igorrr - Spirituality & Distortion (★★★): Knotsgekke muziek voor knotsgekke tijden

Grenzen zijn er om te verleggen. Dat moet ook het motto zijn van Gautier Serre, alias Igorrr, wanneer het aankomt op muziekgenres….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.