Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Psychedelic Furs – “You’ll Be Mine”

The Psychedelic Furs is een Britse groep die net als een hoop andere artiesten 2020 heeft uitgekozen voor een grote comeback. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Justin Bieber zijn de new wavers er wel een hele tijd tussenuit geweest. Er zijn maar liefst 29 jaar verstreken sinds hun laatste album uit 1991, World Outside. De band rond de broers Richard en Tim Butler begon tegen de jaren 2000 terug met touren, maar de nieuwe muziek bleef nog twintig jaar uit. In januari verscheen er dan toch een nieuw nummer. Met “Don’t Believe” lieten de Britten zien dat ze nog een degelijk postpunknummer op poten kunnen zetten na al die jaren. Op de eerste dag van mei is de grote comebackplaat er, die zal Made of Rain heten.

“You’ll Be Mine” voelt de eerste minuut zeer folk aan. Het getokkel op de akoestische gitaren, klassieke strijkers en het bitter Brits accent van Richard Butler geven een nostalgisch gevoel aan de nieuwe single. De ritmesectie drijft een stevig tempo door en blijft doorheen het hele nummer spanning opbouwen. Het harmonische refrein bouwt in de helft van het nummer op naar een zeer onverwachtse break met zware elektrische gitaar en een folks blaasinstrument. “You’ll Be Mine” eindigt daarna in dezelfde aanzwellende sfeer waar het nummer mee begon. De Furs leveren met hun tweede single duidelijk een veel interessanter nummer dan “Don’t Believe”. Hopelijk kunnen we dat over twee maanden ook van de volledige plaat zeggen.

Made of Rain komt uit op 1 mei.

WebsiteFacebookInstagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify

Related posts
AlbumsRecensies

The Psychedelic Furs – Made of Rain (★★★½): Dertig jaar wachten waard

Na bijna dertig jaar verblijdt The Psychedelic Furs hun fans met een nieuw album. Er staan geen nieuwe “Heaven“ of “Pretty in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.