Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Psychedelic Furs – “Don’t Believe”

De eerste periode werd gekenmerkt door The Beatles en de tweede noemde men New Wave. In de jaren zestig en tachtig overspoelden twee golven Britse bands de hitlijsten. Die laatste periode verkende veel onbekend terrein dat de muziekliteratuur een naam moest geven. The Psychedelic Furs plaatsten ze in ‘New Romantics’, een subgenre voor post-punkers die de agressie al eens durfden inwisselen voor frivole melodieën en melodrama. Na 1992 hielden de Britten het even voor bekeken, maar sinds het millennium spelen ze weer, zij het als legacy-act. Met “Don’t Believe” krijgen we eindelijk weer nieuw werk.

Het grote licht van de eighties schijnt iets minder fel, al wil dat niet zeggen dat hun muzikaliteit helemaal heeft ingeboet. Alle elementen die de Furs zo leuk maken, zijn aanwezig, met gitaarriffs en melodische bas. De structuur is elementair, op de brug met drumsolo na. Het is leuk te horen dat Richard Butler ook in de derde leeftijd weet waar hij mee bezig is, al denken we niet dat dit snel een hit zal worden.

Op 1 mei verschijnt Made of Rain, het eerste album van de band in 29 jaar.

WebsiteFacebookInstagram

31 januari 2020

About Author

Renaat Senechal


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief