Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Psychedelic Furs – “Don’t Believe”

De eerste periode werd gekenmerkt door The Beatles en de tweede noemde men New Wave. In de jaren zestig en tachtig overspoelden twee golven Britse bands de hitlijsten. Die laatste periode verkende veel onbekend terrein dat de muziekliteratuur een naam moest geven. The Psychedelic Furs plaatsten ze in ‘New Romantics’, een subgenre voor post-punkers die de agressie al eens durfden inwisselen voor frivole melodieën en melodrama. Na 1992 hielden de Britten het even voor bekeken, maar sinds het millennium spelen ze weer, zij het als legacy-act. Met “Don’t Believe” krijgen we eindelijk weer nieuw werk.

Het grote licht van de eighties schijnt iets minder fel, al wil dat niet zeggen dat hun muzikaliteit helemaal heeft ingeboet. Alle elementen die de Furs zo leuk maken, zijn aanwezig, met gitaarriffs en melodische bas. De structuur is elementair, op de brug met drumsolo na. Het is leuk te horen dat Richard Butler ook in de derde leeftijd weet waar hij mee bezig is, al denken we niet dat dit snel een hit zal worden.

Op 1 mei verschijnt Made of Rain, het eerste album van de band in 29 jaar.

WebsiteFacebookInstagram

174 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The The - "Cognitive Dissident"

Matt Johnson was twintig jaar lang het brein achter de legendarische newwaveband The The. De eerste werken produceerde hij zelfs helemaal zelf….
LiveRecensies

John Watts (Fischer-Z Solo) @ Cinema Plaza: Uitgebeende klassiekers met humor gebracht

Bij veel jongeren zal de naam Fischer-Z misschien niet meteen bekend in de oren klinken, maar toch heeft de band rond zanger/gitarist…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nation of Language – “Too Much, Enough”

In september brengt Nation of Language haar nieuwe album Strange Disciple uit. Het Amerikaanse drietal kenmerkt zich door haar aanstekelijke en tegelijk met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.