Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Rufus Wainwright – “Peaceful Afternoon” & “Pièce à vivre”

Rufus Wainwright is een charmeoffensief op zichzelf, en laten we even op de feiten vooruitlopen met de mededeling dat zijn nieuwste worp weer belachelijk sterk klinkt. Net als vader Loudon Wainwright kan zoonlief zalen laten smelten met zijn prachtige stemgeluid, die de overigens altijd mooi in elkaar geschoven songstructuren kleurt zoals je het niet vaak krijgt. Op 24 april komt Rufus’ zoveelste langspeler uit, getiteld Unfollow the Rules. Voor meer details daarover verwijzen we je graag door naar de uitgebreide Wikipediapagina die daar nu al aan gewijd is; er wordt dus duidelijk uitgekeken naar dat nieuwe album en met deze dubbelrelease wordt ons ongeduld er enkel maar groter op.

Waar we bij de vorige singles die aankomend album Unfollow the Rules aankondigden, begonnen zwaaien met twee quasi niet te evenaren exemplaren “Out of the Game” of “Going to a Town”, voelen we de nood daar hier helemaal niet toe. “Peaceful Afternoon” en diens vertaling in “Pièce à vivre” zijn kleine, bescheiden meesterwerkjes. Rufus’ verleidelijke stemgeluid zwiert ons van het ene naar het andere muzikale decor dat hij voor ons voorzien heeft en we volgen hem maar al te graag. In de strofes is de instrumentatie luchtig en sympathiek, terwijl de zang alles een zekere sérieux geeft, om voor een algemene stijging in kracht te gaan in het refrein; resoluut, maar zonder te willen overweldigen. Een aardig stukje op- en afbouw zonder rond de pot te draaien en vooral zonder onze gemoedsrust te sparen. Met deze songs lijkt dat lamleggen van de samenleving niet zo’n opdracht; laat maar komen.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 maart 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief