Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Rufus Wainwright – “Peaceful Afternoon” & “Pièce à vivre”

Rufus Wainwright is een charmeoffensief op zichzelf, en laten we even op de feiten vooruitlopen met de mededeling dat zijn nieuwste worp weer belachelijk sterk klinkt. Net als vader Loudon Wainwright kan zoonlief zalen laten smelten met zijn prachtige stemgeluid, die de overigens altijd mooi in elkaar geschoven songstructuren kleurt zoals je het niet vaak krijgt. Op 24 april komt Rufus’ zoveelste langspeler uit, getiteld Unfollow the Rules. Voor meer details daarover verwijzen we je graag door naar de uitgebreide Wikipediapagina die daar nu al aan gewijd is; er wordt dus duidelijk uitgekeken naar dat nieuwe album en met deze dubbelrelease wordt ons ongeduld er enkel maar groter op.

Waar we bij de vorige singles die aankomend album Unfollow the Rules aankondigden, begonnen zwaaien met twee quasi niet te evenaren exemplaren “Out of the Game” of “Going to a Town”, voelen we de nood daar hier helemaal niet toe. “Peaceful Afternoon” en diens vertaling in “Pièce à vivre” zijn kleine, bescheiden meesterwerkjes. Rufus’ verleidelijke stemgeluid zwiert ons van het ene naar het andere muzikale decor dat hij voor ons voorzien heeft en we volgen hem maar al te graag. In de strofes is de instrumentatie luchtig en sympathiek, terwijl de zang alles een zekere sérieux geeft, om voor een algemene stijging in kracht te gaan in het refrein; resoluut, maar zonder te willen overweldigen. Een aardig stukje op- en afbouw zonder rond de pot te draaien en vooral zonder onze gemoedsrust te sparen. Met deze songs lijkt dat lamleggen van de samenleving niet zo’n opdracht; laat maar komen.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Carly Rae Jepsen - "The Loneliest Time" (feat. Rufus Wainwright)

Carly Rae Jepsen kennen heel wat mensen natuurlijk als dat meisje van “Call Me Maybe”, maar inmiddels is ze een volwassen dame….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Crane Like the Bird - "New Light Might" (feat. M. Ward)

Geen kaas gegeten van vogelspotten? Gelukkig voor jou heeft Kyle Crane’s project Crane Like the Bird weinig tot niets te maken met…
AlbumsRecensies

Martha Wainwright - Love Will Be Reborn (★★★★): Scheiding haalt muzikaal en tekstueel het beste naar boven

Haar vader was jaloers op haar broer, omdat haar broer wel aan de borst van zijn moeder mocht zitten en hij niet….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.