Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Glass Museum – “IOTA”

Piano en drums: meer hebben Antoine Flipo en Martin Grégoire niet nodig om je genadeloos de zwarte skipiste op en af te sleuren tijdens hevige sneeuwval en zowaar op je allereerste midweekje in de bergen. Dat maar om te zeggen dat Glass Museum meer dan aardig overweg kan met intens binnenkomende songstructuren. Onberoerd laten ze ons nooit en het aankomende album Reykjavík van de Brusselaars belooft er dan ook eentje te worden voor de lachspier, de traanklier en het opengevallen smoelwerk – elkaar bovendien in sneltempo opvolgend – maar bovenal voor de meerwaardezoeker.

Na het geleidelijk vlijmscherp geworden “Abyss”, is het nu tijd voor het wonderbaarlijke “IOTA”. De piano zet een lieflijke klank neer, maar erg lang kunnen we daar niet zorgeloos van genieten. De stap voor stap toegebrachte vorderingen grijpen je bij de keel en beloven je voor de komende zestal minuten niet meer los te laten. Eender welke woorden we zorgvuldig zouden uitkiezen om het wel en wee van dit doordachte klankspel mee te beschrijven, ze zouden de magie van “IOTA” nooit alle eer aan kunnen doen. In het rond gooien met labels en ophemelende termen leek nog nooit zo nutteloos, want in z’n volle glorie ervaar je het pas wanneer je bereid bent alles even achterwege te laten en je in vol vertrouwen laat meevoeren door Glass Museums instrumentale draaikolk. In deze bevreemdende tijden schenkt het duo ons een uiterst geloofwaardig lichtpuntje, waarvoor dank.

Er is ook een livesessie van “IOTA” te vinden, waarvoor Pierre Spataro van Commander Spoon uitgenodigd werd. Ook deze versie is zeker en vast het beluisteren waard.

Op 27 april verschijnt Reykjavík. Het album wordt voorgesteld op 4 mei in de Botanique tijdens Les Nuits. Stad- en genregenoten van ECHT! staan dan ook op de line-up.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
LiveRecensies

Commander Spoon, schntzl & Schroothoop @ Gent Jazz 1.5: Muzikale variatie en een dosis gebabbel

Jazz kan worden gebracht door slechts één pianist of door een grote band. Vandaag kregen we op Gent Jazz drie bands te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.