Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Tiny Moving Parts – “You Lost Me” & “Guardians”

Tiny Moving Parts

Aan poppunkbands zijn er geen gebrek en heel wat van deze groepen vallen aan dezelfde gebreken ten prooi. Deze gebreken zijn vaak rechtlijnigheid van instrumentatie en altijd opnieuw dezelfde sound produceren. Tiny Moving Parts laat zich echter niet vangen aan die clichés. Al een aantal jaar hebben zij zichzelf neergezet als het buitenbeentje door het gebruik van hun atypische gitaarelementen en afwisseling van tempo in hun songs. Momenteel is de band op tournee door Amerika en de gelukkige Amerikanen die een kaartje kochten voor een van hun shows, zullen kunnen genieten van deze twee prachtige singles die ze in één keer uitbrachten.

“You Lost Me” is het eerste nummer van deze dubbelrelease. Het nummer start met een akoestische gitaar en ondersteunende pianomuziek om dan over te gaan in een stevige poppunksong. Zingen over de mondharmonica van de grootvader van je ex, om dan ook effectief een mondharmonica te gebruiken, werkt gewoonweg. Het brengt de song naar warmere sferen en maakt het nog emotioneler dan het al was. Met “Guardians” krijgen we iets meer tempo en wordt er nog meer afgewisseld tussen stillere momenten en het hardere refrein waarin frontman Dylan Mattheisen zijn longen kapot schreeuwt. Het gevoel om hard mee te willen brullen, bewijst dat ook deze twee singles geslaagd zijn in hun opzet.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

11 maart 2020

About Author

Michiel Gulickx


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief