Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Astodan – “LIKHA”

Astodan is een relatief jonge band uit het Hageland en omstreken met leden die hun strepen reeds elders verdiend hebben. Vreemd genoeg heeft deze instrumentale postrockband eerder naam gemaakt in het HC-punkgenre en in vergelijking daarmee valt deze insteek relatief rustig te noemen. Toch staat deze band enorm ver als jonge groep, want ze brengen in vier jaar tijd hun tweede plaat uit en de eerste was al veelbelovend.

Vandaag brengt Astodan hun nieuwe single “LIKHA” uit en dat licht een tipje op van de sluier van de nieuwe plaat Bathala. Allemaal vreemde benamingen, maar alle titels zijn dan ook Filipijns en brengen ons meteen bij het concept. De vorige plaat draaide al rond een concept, en dat is deze keer niet anders. ‘Likha’ wil ‘vorming’ zeggen en staat in teken van het concept van de rituelen van de oeroude Filipijnse stam Tagalog. De muziek is instrumentaal, maar alles wordt duidelijk gemaakt door de muziek. Dit is heerlijke, wegdromende postrock die knap in elkaar steekt en niet alleen enorm volwassen klinkt, maar vooral binnenkomt als het product van een ervaren band die weet hoe je dit soort muziek moet brengen.

Ook zonder woorden weet deze muziek ons te inspireren tot schrijven. Astodan slaagt er met “LIKHA” moeiteloos in om de aandacht te bewaren. Dit door hun goede songstructuur en hun grote variatie aan mokerslagen met gierende gitaren en de intimiteit die ze aan de dag leggen. De nieuwe plaat Bathala ligt 3 april in de betere platenwinkel en komt uit op het befaamde DUNK! records.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Astodan - Bathala (★★★★): Perfecte soundtrack voor een desolate omgeving

Het leven zit vol tegenstrijdigheden. Nu het voorjaar er zit aan te komen dat gepaard gaat met de eerste paar zonnestralen, zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.