Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peach Pit – “Black Licorice”

‘Teenage angst and summer bummer vibes’: Peach Pit in een notendop. Met die woorden stellen ze zichzelf voor op hun Facebookpagina, beter hadden wij hun sound niet kunnen samenvatten. De omschrijving ‘chewed bubblegum pop’ staat ook te lezen, maar daarvoor klinken ze toch net iets te fris. De debuut-ep Sweet FA van de Canadese indiepopgroep kwam twee jaar geleden uit en niet lang daarna volgde ook een volledig album, Being So Normal. De afgelopen maanden losten ze al twee prikkelende, nieuwe nummers: “Feelin’ Low (F*ckboy Blues)” en “Shampoo Bottles”. De single van vandaag komt hand in hand aangehuppeld met de grappige aankondiging van een nieuw album. You and Your Friends is te verwachten op 4 april.

Met “Black Licorice” schiet Peach Pit voor de derde maal op rij in de roos. Vooral deze nieuwste wakkert onze verlangens aan: we kijken halsreikend uit naar gezellige zomeravonden met vrienden, zwoele temperaturen vergezeld van een deugddoend briesje en vooral de zorgeloosheid die in de wintermaanden ver zoek lijkt. De vier daddies – zo worden ze genoemd door hun fans, resultaat van een uit de hand gelopen grapje – weten zulke sfeer moeiteloos neer te zetten. Voor vernieuwing, spektakel en bandeloze creativiteit zijn we bij hen aan het verkeerde adres, maar die taak vervullen talloze andere bands met plezier. Peach Pit mag voor ons nog wel even op deze lijn voortborduren.

Op 29 mei beklimmen de Canadezen het podium van de AB Club, maar de tickets daarvoor vlogen helaas al allemaal de deur uit.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
InstagramLiveRecensies

Peach Pit @ Botanique (Orangerie): De pit zit er nog in!

De Canadese band Peach Pit brak in 2016 door met een het gelijknamige “Peach Pit” en bracht in de jaren erna twee…
AlbumsRecensies

Peach Pit - From 2 to 3 (★½): Een verwaterde versie van zichzelf

We hebben nog levendige herinneringen van onze eerste kennismaking met Peach Pit. Op een dag zaten we door ons Facebook nieuwsoverzicht te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.