Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Peach Pit – “Feelin’ Low (F*ckboy Blues)”

Zin in stralende indie zonder gebrek aan gitaren en bescheiden oorwurmpjes van zanglijnen? Dan zal je bij Peach Pit zeker aan je trekken komen! Zo enorm veel pit hoef je niet te verwachten, dit viertal beoogt namelijk vooral de zoete perziksmaak van indie aan de man te brengen. Op die manier bracht de band uit Canada verleden jaar debuutplaat Being So Normal uit, wat hen ook naar onze eigenste Ancienne Belgique bracht. “Drop the Guillotine”, debuutsingle “Sweet F.A.” en met glans ook “Seventeen” hebben hun opbeurende kracht nog steeds niet verloren, maar hier is Peach Pit alweer met een nieuw, luchtig te nemen singletje.

“Feelin’ Low (F*ckboy Blues)” begint akoestisch, maar direct voel je al dat de song later open zal barsten met zomerse gitaarklanken. De drum zorgt er al snel voor dat de song stevig staande blijft en de benen in beweging geduwd kunnen worden. Na een tijdje wordt de zang lichtjes vervormd en dat is een nieuwe zet van Peach Pit. Hun normaal gezien zo heldere sound wordt hier iets minder makkelijk te doorgronden en dat weten we zeker te appreciëren. Na een kort, maar opvallend krachtig solootje hadden we ons verwacht aan nog een laatste refrein, maar de band legt het simpelweg stil en brengt “Feelin’ Low (F*ckboy Blues)” plotseling tot een einde.

Ook al is deze single misschien iets minder catchy dan zijn voorgangers, toch zijn we blij met de vernieuwingen die Peach Pit hier neerzet. Zodoende kunnen we alweer uitkijken naar een volgend nummer waarmee deze jongens de zomer eventjes nieuw leven in komen blazen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
InstagramLiveRecensies

Peach Pit @ Botanique (Orangerie): De pit zit er nog in!

De Canadese band Peach Pit brak in 2016 door met een het gelijknamige “Peach Pit” en bracht in de jaren erna twee…
AlbumsRecensies

Peach Pit - From 2 to 3 (★½): Een verwaterde versie van zichzelf

We hebben nog levendige herinneringen van onze eerste kennismaking met Peach Pit. Op een dag zaten we door ons Facebook nieuwsoverzicht te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.