Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dixie Chicks – “Gaslighter”

Dixie Chicks: ooit was het een begrip in zowat elk Amerikaans gezin. Top op heden mogen ze zich de populairste vrouwelijke countryband ooit in de Verenigde Staten noemen. Het drietal verkocht niet alleen miljoenen albums, maar won ook tal van prijzen, waaronder dertien Grammy’s. De Chicks waren niet alleen populair in Amerika, maar traden ook op in Europa. In 2003 zei frontvrouw Natalie Maines tijdens een optreden in Londen dat ze zich schaamden voor het feit dat de toenmalige president, George W. Bush, uit hun staat afkomstig was. Vervolgens werd het drietal op televisie met de grond gelijk gemaakt en vernietigden veel Amerikanen hun cd’s van de groep. Er volgde enkele jaren laten nog een album, maar dat was het laatste nieuw materiaal dat we te horen kregen.

Dertien jaar na de vorige single komt de groep nu met “Gaslighter”, waarvoor Jack Antonoff mee aan tafel werd gevraagd. De liedschrijver, muzikant en producer werkte ook al samen met Lana Del Rey, St. Vincent, Taylor Swift en meer. Antonoff’s Angels klinken nog steeds als een sterke vrouwelijke countryband. Het lied gaat over de aanslepende scheiding van een van de Chicks, maar ze laten zich niet doen. “Gaslighter” is een aanstekelijk nummer dat toont dat de Dixie Chicks er na al die tijd nog steeds staan, en vormt een mooi begin van de heropleving van het drietal.

Op 1 mei verschijnt het achtste album van Dixie Chicks en dat dertig jaar na hun debuutplaat.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

550 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

The Chicks - Gaslighter (★★★½): Geslaagde hedendaagse countrycomeback

The band formerly known as Dixie Chicks kondigde eerder dit jaar voor het eerst in veertien jaar een nieuw album aan. The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The (Dixie) Chicks - "March March"

Het is al van 2006 geleden dat Dixie Chicks nog eens een album uitbrachten en dat ondanks dat ze tot enkele jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.