Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Onset – “Early Morning Fire”

Onset is een driekoppige band uit Gent en Roeselare. Ze brengen een mengeling van donkere, melancholische, maar dansbare electro. In 2018 lieten ze hun zelfgetitelde debuut ep, bestaande uit vier tracks, op de wereld los. Het werd er eentje vol moody electrorock. “Early Morning Fire” is de eerste track van een nieuwe ep. De nummers zullen de komende weken worden vrijgegeven, zo belooft de band. De ep werd geproducet door Donderling Audio, een nieuw productiehuis met leden van Elefant, FOPAW, Almighty Mighty, The Van Jets, Waldorf en Wallace Vanborn.

“Early Morning Fire” begint met een diepe, stevige elektronische baslijn. Hoewel het tempo redelijk laag ligt, heeft de instrumental wel een zeker dansbaar ritme. De stem van zanger Thys Storme klinkt erg melancholisch en geeft het nummer een onheilspellend karakter mee. De gitaar naar het einde toe tilt het nummer naar zijn uiteindelijke hoogtepunt, weerspiegeld in de nogal vreemde videoclip van de hand van Blomme Molenstra, waarin een Barbiepop serieus wordt toegetakeld. Ken zal niet content zijn bij het zien van de clip. “Early Morning Fire” is een dansbaar, maar donker nummer. We zijn benieuwd of de aankomende ep in diezelfde lijn ligt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Onset - "Iron Love"

We leerden Onset eerder dit jaar beter kennen door “Early Morning Fire”, de eerste single van hun nieuwe ep die begin maart…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Videopremière: Onset - "Borderland"

Er is een nieuwe, frisse wind, en die blaast weer eens uit Gent. Het driekoppige collectief ‘Onset’ presenteert zijn nieuwe video voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.