Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Videopremière: Onset – “Borderland”

Er is een nieuwe, frisse wind, en die blaast weer eens uit Gent. Het driekoppige collectief ‘Onset’ presenteert zijn nieuwe video voor de track “Borderland”, en die video is het bekijken waard. Opgenomen in Lissabon, en dat zie je. Brekende golven, treinritjes langs het water, exotische bossen en hier en daar een architecturaal pareltje, de beelden vervelen nooit. En dan zwijgen we nog over de mooie hoofdrolspeelsters.

Toch heeft het geheel iets bezwerends, iets onheilspellends. Regisseur Amber Van Acker maakt interessante keuzes en heeft duidelijk naar de muziek geluisterd. De sound van de band werd al eens vergeleken met The Knife en Goose, al is het bij Onset geen synth maar een gitaar die de melodieën naar grotere hoogtes stuwt. Donker, angstaanjagend, maar toch net dat tikkeltje toegankelijker dan de modale industrial band. Oordeel vooral zelf.

Facebook / Instagram / Bandcamp

22 april 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief