AlbumsRecensies

Jinsang – Transitions (★★★½): Transitie van het universele naar het aardse

jinsang

Veel weten we niet over de identiteit van Jinsang. Deze muzikant met Aziatisch uiterlijk vertoeft in California, maar bevindt zich met zijn producties in hogere sferen. Bijna letterlijk dan, want zijn laatste productie Transitions omschrijft hij als een soundtrack die afspeelt wanneer je na een lange reis door het universum terugkeert naar Moeder Aarde. Het is de muziek die hoort bij de overweldigende transitie van het universele naar het aardse. Met eerdere topproducties als Life en Solitude zette Jinsang de basis van iets wat je gerust een apart genre mag noemen. Als trendsetter van de lo-fi hiphop inspireert hij andere rastalenten zoals Coubo, Nymano en Flughand om samen een nieuw genre uit te tekenen.

Transitions zweeft op een gemoedelijke golf en kent geen pieken of dalen. De bewuste gelijkmatigheid van dit album geeft een contemplatief gevoel, als een astronaut die in zijn cocon geniet hoe de moederplaneet steeds dichter en dichter komt. Alle veertien de tracks hebben hun eigen identiteit en zowat elk instrument komt aan bod: de subtiele pianovegen in openers “still thinkin'” en “introspect”, de vertederende harp in “lemongrass”, de zachte koperblazers in “ease in” en de piano in al zijn capaciteiten in “blue haze”.

Jinsang is een muziekkunstenaar met een grote ‘m’, een genie dat zich als een vis in het schuimende zeewater voelt en de capaciteiten van klassieke instrumenten combineert met loops en beats. De drums die om de haverklap aan bod komen zijn een verrijking voor deze plaat. Ze vormen een frisse symbiose met de soulsamples in “yearn” en “climbing” en zorgen voor een zacht breakdownsfeertje. Van de ene track naar de andere wordt ons gevoel van nieuwe aardse ontdekking bevestigd en gevoed.

Transitions is zo’n album dat een nieuwe wereld opent, waar je de natuur, cultuur en architectuur opnieuw leert kennen en appreciëren dankzij de zoetste emoties die deze plaat oproept. Met andere woorden, Jinsang leert ons nieuwe horizons kennen om zo bij te dragen aan een beter en rustiger welzijn en zelfbewustzijn. En als bovenstaande tekst volgens jou even veelzeggend is als nietszeggend, leg dan gewoon Transitions op, zodat je Jinsang gelijk kan geven in het rustgevende gevoel dat deze plaat op een menselijke ziel uitstraalt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

49 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yot Club - "Alive"

Yot Club is het lo-fi indieproject van Ryan Kaiser, een jonge muzikant uit Wisconsin. In januari 2019 verhuisde hij naar Mississippi om…
AlbumsRecensies

Ada Lea - one hand on the steering wheel the other sewing a garden (★★★★): Bitterzoete herfstwandeling

In 2019 maakte de wereld voor het eerst kennis met de Canadese lo-fi folkrockartieste Alexandra Levy. Onder het pseudoniem Ada Lea bracht…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single UNIS - "Will We Love Tomorrow"

UNIS brengt nu al een tijdje singles uit en dat doet ze goed. Haar debuutsingle “Mind” is alleszins het beluisteren waard, voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.