Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aminé – “Shimmy”

Voor zijn nieuwe single vond Aminé inspiratie bij overleden hiphoplegende Ol’ Dirty Bastard. Niet alleen de titel “Shimmy” is afgeleid van zijn klassieker “Shimmy Shimmy Ya” uit 1995, ook verschillende vocale samples ervan zijn opgenomen in de mix. Zoals Aminé zelf in de eerste verse te kennen geeft, is het ondertussen al een jaar geleden dat hij nog van zich liet horen. Sterker nog, zijn laatste album ONEPOINTFIVE dateert ondertussen al van augustus 2018.

Aminé verklaart op “Shimmy” al snel dat dit zijn jaar wordt. Met dergelijke statements wordt natuurlijk al te veel uitgepakt. Toch zijn we wel degelijk benieuwd welke richting hij heeft besloten uit te gaan. Zal hij zich verder toeleggen op de sound van zijn trap georiënteerde laatste album of kiest hij terug voor de warme gloed van voorganger Good For You? “Shimmy” laat de bal nog wat in het midden. De beat is opgebouwd rond samples en boom bap-ritmes. Aminé laat zich tekstueel gezien negatief uit over zijn collega rappers, maar klinkt zelf best goed terwijl hij dit doet. Jammer is wel dat de iconische ‘Ooh, baby, I like it raw’ er niet in volle glorie doorkomt en zelfs wat zagerig klinkt. Bij de nieuwe single hoort meteen ook een video, bekijk hem alvast hieronder.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsRecensies

KAYTRAMINÉ - KAYTRAMINÉ (★★★½): Aangename zomercocktail

Topartiesten die de handen in elkaar slaan om samen een nieuw project op te starten, het is een concept dat we de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle KAYTRAMINÉ - "4EVA" (feat. Pharrell Williams)

Aminé en KAYTRANADA slaan de handen in elkaar en komen in mei met een gezamenlijk album op de proppen. Voor een artiestennaam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.