Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Perfume Genius – “Describe”

Dat Perfume Genius niet zomaar leuke nummers maakt, is wel duidelijk. In het verleden vond hij al zijn inspiratie bij zijn homoseksualiteit, zijn ziekte van Crohn en mishandeling. Niet niks dus, maar desondanks de zware onderwerpen weet de man telkens een pareltje van een nummer neer te zetten. Ondertussen is het alweer drie jaar geleden dat de Amerikaan nog eens een langspeler op de markt braacht, maar daar komt binnenkort verandering in. Vandaag kregen we de eerste single te horen van zijn aankomende vijfde plaat Set My Heart On Fire Immediately en die werd wederom een kunstwerkje.

Het zijn de stevige gitaren die meteen de bovenhand nemen op “Describe”. Dat zorgt voor een licht chaotische sfeer, maar creëert op de één of andere manier ook een dromerige roes. Hadreas’ stem klinkt nonchalant en donker, maar de akoestische gitaar en de twinkelende sterretjes die door de riffs klinken, houden dat mooi in evenwicht. Een tempoverandering of hoogtepunt volgen echter nooit, doordat het hele nummer permanent bol staat van de chaotische riffs. Na twee minuten valt dat deel van het nummer echter helemaal stil en neemt het dromerige aspect de bovenhand. Het voelt alsof we in een waas terecht zijn gekomen, met af en toe wat gefluister en flarden van violen. Perfume Genius heeft dus wederom een straf nummer in elkaar gestoken en hard en zacht hand in hand samen laten gaan. De verwachtingen voor plaat nummer vijf zijn in elk geval hoog gespannen.

Set My Heart On Fire Immediately ligt vanaf 15 mei in de rekken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 februari 2020

About Author

Lucas Palmans


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Perfume Genius – “Describe””

  1. Ruben schreef:

    just wow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief