InstagramLiveRecensies

Kaiser Chiefs @ De Roma: Optreden van het dubbele gezicht

© CPU – Nathan Dobbelaere

Kaiser Chiefs, in 2005 waren ze het van het. De britpopband uit Leeds stond toen dan ook aan de top van hun genre en scoorden de ene hit na de andere. Door “Ruby” en “I Predict A Riot” werden ze bekroond tot een van de beste livebands van dat moment. Al kwam er in 2016 een serieus grote deuk in het zelfvertrouwen van de band, hun album Stay Together kreeg vooral slechte beoordelingen en ook live was de band in dat jaar niet heel sterk. Het bleef na die donkere periode even stil rond de Kaiser Chiefs, maar gelukkig kwam daar verandering in en brachten ze vorig jaar het album Duck uit. Die langspeelplaat stelden ze gisteren aan ons voor in een uitverkochte Roma.

Een dik half uur kreeg RAMAN. de tijd om zichzelf te tonen aan de (weinige) vroege vogels. De jonge band trekt al een aantal jaren redelijk wat aandacht in Gent en omstreken met hun alternatieve rock ‘n’ roll, maar in Antwerpen konden ze ons gisterenavond niet meteen bekoren. In het begin van het optreden kampte frontzanger Simon Raman met enkele microfoonproblemen en daardoor ontstond er hier en daar wat geroezemoes. Doorheen hun set creëerden ze een fijne catchy sound, maar die konden ze niet blijven aanhouden tot het einde. Volgende week maandag staan de heren in het Depot Café, hopelijk krijgen ze hier het publiek wel mee in hun flow.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Tien minuten later dan gepland gingen de doeken rustig open op de tonen van “Money For Nothing” van de Dire Straits. Als helden stormden ze het podium op en brachten ze “People Know How To Love One Another” van hun nieuwste album Duck. Het begrip ‘elk begin is moeilijk’, viel hier zeker op zijn plaats, want ze kregen de menigte maar moeilijk mee en de frontzanger zong een beetje vals. De vier eerste nummers konden op weinig reactie rekenen vanuit het publiek. Zo merkten we ook op dat het samenspel tussen de band niet altijd even goed was.

Gelukkig viel de term ‘geduld is een mooie deugd’ gisteren ook op zijn plaats. Het Duracell-konijn Ricky Wilson deed wat rare kuren op het podium en het publiek hield ervan. Hij smeet zijn microfoon en statief verschillende keren hoog in de lucht, kreeg iedereen mee met de typische EEEEEOOOOO’s en liep heel het podium af en op en liet zo de uitverkocht Roma helemaal uit de bol gaan. De Kaiser Chiefs gingen strakker spelen en konden zelf al meer genieten dan in het begin van de show. Het ging de goede richting uit in Antwerpen, dat voelde iedereen aan.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na “Golden Oldies”, dat vocaal erg slecht gebracht was, gebeurde het (eindelijk). De eerste hit van de avond “Everyday I Love You Less And Less” zorgde voor een mooi hoogtepunt en werd luidkeels meegezongen. Het was dan ook een tactische zet van de band om dit toppunt aan te houden en de Roma in vuur en vlam te zetten door hun wereldhit “Ruby”. Letterlijk iedereen ging uit zijn dak; het leek dan ook dat het publiek zat te wachten op dit moment, dat trouwens perfect werd opgebouwd door de Kaiser Chiefs met de vorige nummers in hun setlist.

We merkten al snel op dat de band helemaal in zijn element was. Frontzanger Ricky Wilson begon meer en meer te dansen en dat hield de menigte warm. Met “I Predict A Riot” bereikten ze het absolute hoogtepunt van het concert. Als je nummer wordt overgenomen door het gezang van de zaal, weet je dat het goed zit. Ook tijdens de bisnummers bleven ze erg sterk en sloten ze hun optreden af met een knaller van formaat, genaamd “Oh My God”. Al zagen we wel dat Wilson uitgeput was en dan ook zijn allerlaatste krachten gebruikte.

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Kaiser Chiefs brachten gisteren misschien wel het optreden van het dubbele gezicht. Ze begonnen heel zwak aan hun set en ook de zang was nog erg vals. Gelukkig kwam daar snel verandering in en kregen de heren de zaal mee met hun grote wereldhits “Ruby” en “I Predict A Riot”, die door zo goed als iedereen werden meegebruld. Na afloop van het concert hebben we een dubbel gevoel en zijn we vooral benieuwd hoe ze het gaan doen op het grote podium van TW Classic.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

People Know How To Love Another
Na Na Na Na Naa
Everything is Average Nowadays
Ruffians On Parade
Hole In My Soul
Good Days Bad Days
Target Market
Golden Oldies
Everyday I Love You Less And Less
Ruby

Modern Way
Don’t Just Stand There, Do Something
Never Miss A Beat
I Predict A Riot
The Angry Mob

Record Collection
Pinball Wizard
Oh My God

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs - "Beautiful Girl"

Kaiser Chiefs is een band die het ene succes na het andere kende tussen 2005 en 2008. Nadien geeft de groep de…
InstagramLiveRecensies

Simple Plan @ De Roma: Poppunkfeestje deluxe

Vraag aan een punker hoe je Simple Plan definieert en het woord punk komt er totaal niet aan te pas. Vraag aan…
InstagramLiveRecensies

Cornelia Jakobs @ De Roma (Foyer): Grote ambities in klein formaat

Binnen iets meer dan twee maanden worden alle ogen in Europa opnieuw gericht naar Malmö waar 37 landen zullen deelnemen aan het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.