Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yael Naim – “Shine”

Het was 2008 toen Yael Naim haar eerste grote hit scoorde met “New Soul” en zo werd ze meteen een nieuwe ziel in de Franse muziekwereld. Naim werd geboren in Frankrijk, maar verhuisde als kind naar Israël en later naar Los Angeles. Daar nam ze een eerste album op in 2001, maar het duurde dus tot 2008 vooraleer ze doorbrak met een eigen nummer. Naim bracht in 2007 een cover uit van Britney Spears haar “Toxic” waar Spears op haar beurt weer me aan de slag ging tijdens haar spectaculaire liveshows.

Net zoals Naim’s bekende werk, is ook het nieuwe “Shine” uitermate rustig. Het nummer begint met een gitaar en zware strijker waarna de lichte stem van Yael erbij komt. Een mooi contrast, maar het nummer blijft te lang extreem rustig. Na verloop van tijd komt er wat ambient bij, maar “Shine” komt nooit echt helemaal van de grond. Alsof een vliegtuig snelheid begint te maken op de landingsbaan en dan plots beslist om toch niet te gaan vliegen. Misschien was de landingsbaan te kort, want als het nummer wat langer had geduurd, had Naim misschien weten op te stijgen.

Facebook / Website

 

 

 

951 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Yael Naim - nightsongs (★★★): Fluistersongs in het donker

Op haar nieuwste plaat nightsongs geeft de Frans-Israëlische vocaliste/songschrijfster Yael Naim te weten dat ze, dik tien jaar nadat “New Soul” plotsklaps een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Years & Years

BBC Sound of 2015 hebben een nieuw nummer gelost dat op hun debuut “Communion” te horen zal zijn. Dat de band populair…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.