Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bon Jovi – “Limitless”

© CPU – Sven Michiels

Het liedje van de Amerikaanse rocklegende Jon Bon Jovi is nog lang niet uitgezongen. Hij begon zijn succesvolle carrière meer dan vijfendertig jaar geleden. Sinds de release van zijn debuutalbum in 1984 en de successen in de hitlijsten van Slippery When Wet en New Jersey, heeft de band wereldwijd meer dan 130 miljoen albums verkocht. Gooi daarbij nog wat stadionklassiekers zoals “Livin’ On A Prayer” en “You Give Love A Bad Name” en het is vanzelfsprekend dat we Bon Jovi tot een van de grootste, nog levende rocklegendes op aarde rekenen. Ze werden onlangs door Pollstar nog vernoemd als een van de top touring bands aller tijden met bijna tien miljoen verkochte tickets in het laatste decennium alleen al. En Bon Jovi zit ook vandaag de dag niet stil. “Limitless” is de eerste single van het nieuwe album, Bon Jovi 2020, dat er op 15 mei aankomt.

“Limitless” klinkt groots en hard met stevige gitaren, zoals we Bon Jovi kennen. Dat we dezer dagen niet meer op Jon Bon Jovi’s hoge stemmetje mogen hopen, werd ons in het verleden al duidelijk tijdens een aantal live-optredens, denk maar aan TW Classic vorig jaar. Kan hij die power dan compenseren met iets anders op “Limitless”? Eigenlijk niet echt. De luisteraar wordt gesmeekt om de dag te plukken, en ‘try to keep your head above water’. Ergens wel een relevante boodschap, maar die boodschap is ook zo makkelijk en standaard dat ze nul emotionele impact heeft. Als we “Limitless” zullen meebrullen, is het omwille van de grootsheid in vorm en het stadiongehalte, maar niet omwille van de inhoud. En op een anthem als dit missen we dan zeker een epische gitaarsolo, die het nog wat extra leven had kunnen geven, maar ook dat zit er niet in.

Laten we hopen dat het volledige album onze neuzen in een andere richting doet wijzen. We’ll give it a shot hé.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bon Jovi – “American Reckoning”

Niemand weet exact hoeveel sterrenstelsels het heelal bevat (een tijd geleden berekende een supercomputer dat het er wel eens 500 miljard zouden…
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": Why We Love

Bristol indie-pop quartet Why We Love release their brilliant new EP ‘The Boy You Knew’; out 25th March via My Little Empire…
Ontdekkingen van "Den Beir"Oude BekendenVragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": Ghost Hours

Een nieuw thema op Dansende Beren: Vragen van “Den Beir”. We verzoeken artiesten om te antwoorden op 10 vragen die iedere artiest/groep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.