Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Planet 1999 – “Replay”

Sommige artiesten leven op een andere planeet en Planet 1999 is daar een mooi voorbeeld van. De band heeft nog maar twee singles uit, maar voor de Botanique was dat genoeg om ze te boeken op hun PC Music Label Night. Afgaande op de vorige twee singles, “Spell” en “Party”, kunnen we ervan uitgaan dat ’they’re gonna party like it’s 1999′. Het uit Londen afkomstige trio werkte al samen met Charli XCX en Nasty Cherry, maar ook in hun eigen carrière komt er schot in de zaak. Binnenkort verschijnt er al een eerste ep. Voor het echter zo ver is, krijgen we nog een single te horen.

Het begint langzaamaan duidelijk te worden wat de sound van Planet 1999 is, en deze is zeer herkenbaar. Ook “Replay” weet ons mee te nemen in een trip van nog geen drie minuten met synths en keyboards. Het dromerige nummer heeft een melancholische ondertoon en een goed baslijntje dat wat meer op de voorgrond had gemogen, maar dat had hun geluid misschien minder uniek gemaakt. Om af te sluiten komen we met een zeer flauwe woordspeling: “Replay” komt op replay te staan en dat zeggen we niet alleen voor de vorm. Planet 1999 heeft gewoonweg iets in zijn sound dat licht verslavend is.

Op 6 maart verschijnt Devotion waarop er naast de drie singles nog vier nummers zullen staan. Op 6 mei staat Planet 1999 samen met A.G. Cook en Hannah Diamond in de Botanique. Tickets zijn reeds te koop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1197 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single caro♡ - "4ever1"

Wie hyperpop zegt, komt al snel uit bij het binnen het genre iconische PC Music. Het platenlabel en kunstcollectief van producer A.G….
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Planet 1999 - "Party"

Bij Dansende Beren houden we van beginnende bands en Planet 1999 is daar een voorbeeld van. Hoewel de band uit het PC…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.