Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single STAKATTAK – “Life On A Cigar”

STAKATTAK is een Brussels trio dat zichzelf omschrijft met heel wat furore en een overdaad aan hoofdletters. Ze beloven ruwe performances van hun geweldig onfrisse trashpop met bakken, of nee, karrenvrachten aan agressief bijtende grooves en existentiële lyrics. Als je na die omschrijving al sterretjes voor je ogen ziet, wacht dan maar tot je STAKATTAK aan de (letterlijke) slag hoort. Want slaan doen ze gegarandeerd: conventies worden met de grond gelijk gemaakt, alles wat ook maar in de verste verte doet denken aan schoonheid wordt uitgejouwd en hun vettige postpunk rammen ze terdege door je strot. Met “Life on a Cigar” releaseten de Brusselaars de eerste single van hun aankomende en allereerste fullalbum No Exit. Dat belooft, duidelijk.

“Life on a Cigar” is weer een bijzonder liedje geworden dat niet harder kon contrasteren met het onschuldig en vredig klinkend verkleinwoord ‘liedje’. Het is een speciale bedoening die vooral weggelegd is voor de late uurtjes. De zanger spuwt zijn hier en daar barbaarse teksten, en het leuke is dat er tegelijk een onmiskenbare aanstekelijkheid in de single kruipt. Zonder enige gêne bewegen we mee op de korte, catchy klankjes en betrappen we onszelf erop de ‘Where’s my dinner?’ uitzinnig mee te joelen. “Life on a Cigar” beweegt van de ene memorabele catchphrase naar de andere en heeft ondanks alle schijn van slordigheid een enorm goed in elkaar geschoven dynamiek. Je treft ons niet op ons meest elegante, maar daar dient STAKATTAK nu eenmaal voor.

Op 29 februari stelt STAKATTAK No Exit voor in L’uZinne in Brussel.

Facebook / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

12 februari 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief