Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mystery Jets – “A Billion Heartbeats”

Fuck it, moeten de leden Mystery Jets gedacht hebben. We hebben al de helft van onze plaat als single uitgebracht; dan de rest ook maar. De release van A Billion Heartbeats moest door een operatie van zanger Blaine Harrison uitgesteld worden van oktober vorig jaar naar begin april, maar intussen is de promotiecyclus weer volop op gang. Drie weken geleden resulteerde dat in “Petty Drone”, en vandaag volgt nog een song, namelijk de titeltrack.

“A Billion Heartbeats” vat het overkoepelend thema van de ernaar genoemde plaat bondig samen. ‘Why does it take a tragedy to make our true colours come out?’, bedenkt zanger Blaine Harrison zich in de eerste strofe, gevolgd door nog heel wat grote vragen over de human condition. De muziek zit dit onderwerp als gegoten; het nummer klinkt groots, maar nooit te vrolijk. De opbouw naar het einde toe—deze keer zelfs inclusief modulatie—zagen we wel aankomen, maar blijft even bevredigend.

Met het nummer zitten we dus niet verveeld, maar met de context wel. Volgens onze berekeningen gaat er aan dit tempo maar een tweetal nummers overblijven wanneer A Billion Heartbeats op 3 april eindelijk verschijnt. We hadden begrip voor het uitstellen van de plaat, maar het shut up and take my money-sentiment begint intussen wel aan te zwellen. “A Billion Heartbeats” is wat ons betreft niet echt singlemateriaal; we hadden er liever in een albumreview een paragraaf aan besteed. Het wordt dan ook tijd dat we die eindelijk kunnen schrijven.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mystery Jets – “Witness”, “A Secret” & “City of Blood”

Na lang wachten verscheen in april dit jaar eindelijk de zesde plaat van Mystery Jets. A Billion Heartbeats bleek echter niet de krachttoer…
AlbumsRecensies

Mystery Jets – A Billion Heartbeats (★★★): Achterstallige middelmatigheid

Eindelijk is het zover: de Mystery Jets laten hun nieuwe plaat op de wereld los. De groep, afkomstig van een pittoresk eiland…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mystery Jets – “Petty Drone”

Het zijn geen makkelijke tijden voor Mystery Jets. Zanger Blaine Harrison, die aan spina bifida lijdt en naar eigen zeggen al grote…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.