Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mystery Jets – “Petty Drone”

Het zijn geen makkelijke tijden voor Mystery Jets. Zanger Blaine Harrison, die aan spina bifida lijdt en naar eigen zeggen al grote delen van zijn leven in ziekenhuizen heeft doorgemaakt, moest halsoverkop een dringende operatie ondergaan, waardoor de release van hun nieuwe plaat meteen een halfjaar uitgesteld moest worden. Intussen heeft de groep aangekondigd dat we A Billion Heartbeats begin april eindelijk mogen verwachten, en om die deal te sluiten gunnen ze ons nog een nieuw nummer in de vorm van “Petty Drone”.

“Petty Drone” doet in eerste instantie wat terugdenken aan het door americana beïnvloede Radlands, maar dan in een iets ruwere variant, zoals we ook al op de vorige singles konden horen. Het nummer evolueert echter langzaamaan naar iets heel anders; het refrein is pure sixtiesverering en had net zo goed van Temples kunnen zijn, en de bridge met echoënde vocals heeft dan weer iets van newwave. Het geheel is een indrukwekkende hutspot van stijlen, die gegarandeerd zowel oude als nieuwe fans zal kunnen bekoren.

Intussen hebben we de helft van A Billion Heartbeats al gehoord, en op basis van de kwaliteit van “Petty Drone” lijdt het geen twijfel dat de andere helft ons op 3 april ook gelukkig zal maken.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

23 januari 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief