Live, Recensies

Elephant Stone @ het Depot: Geen tripje doorheen de fantasie

© Pancakes and Whiskey

Elephant Stone, de Canadese band van frontman Rishi Dhir, is bezig aan een Europese tour. In hun druk schema maakten ze ook een plaatsje vrij voor het Depot in Leuven gisterenavond. Op een regenachtige maandagavond werd het geen simpele klus om te overtuigen met hun mix van traditionele Indische muziek en westerse psychedelische rockvibes.

Het optreden begint wanneer Rishi zich op zijn eentje op het podium begeeft en een stuk speelt op zijn sitar. Het ziet er een moeilijk instrument uit om te bespelen, maar we merken dat Rishi Dhir een ervaren muzikant is. Naast de sitar, die in drie nummers gespeeld wordt doorheen het optreden, is Rishi Dhir ook de bassist van het gezelschap. “Sally Go Round the Sun” vanop het album Elephant Stone uit 2013, is ongetwijfeld het coolste nummer op de sitar. Het vermengt het traditionele met wat upbeat rock drums en naar het einde toe een gitaarsolo. De traditionele Indische muziek geeft ons even de kans om weg te dromen naar een vakantie ergens in het Oosten.

View this post on Instagram

#ElephantStone

A post shared by Romain Helsen (@artodeto) on

Toch is deze interne trip van korte duur, wanneer ze de overgang maken naar rocksongs. “Hollow World” is daar een mooi voorbeeld van. Op die momenten doen ze ons eerder aan een normale poprockband denken, eentje die niet boven het gemiddelde uitsteekt. Om popmuziek te zijn, is het net niet catchy genoeg, en om rock te zijn, missen de mannen van Elephant Stone, uitgezonderd van de gitarist, allemaal dat extra beetje pit.

Qua energie op het podium zit het best wel goed. Ondanks dat het maandagavond is, en er niet veel volk afzakt naar het Depot. De heren amuseren zich met het aanwezige publiek, en met elkaar. We zien dat Rishi en co. perfect op elkaar ingespeeld zijn. Vooral gitarist Robbie MacArthur springt eruit. Zijn gitaarsolo’s komen op de momenten waar je ze het minst zou verwachten, en op die momenten tovert hij eventjes met zijn gitaar, zoals op “The Seven Seas” bijvoorbeeld. Een man die zijn instrument door en door kent. Hij brengt met zijn solo’s af en toe de echte klassieke rockvibes het Depot binnen.

De psychedelische invloeden waren gisteren minder aanwezig. Misschien werden ze weggespoeld door de regen, maar op geen enkel moment tijdens het optreden voelden we ons echt verbonden met het hoger goed. Er zaten veel tekstloze stukken in, maar daarin verschoof de aandacht uiteindelijk toch weer meer naar gitarist Robbie. Ook de stem van Rishi Dhir, hoewel die gewoon goed klonk, wist ons niet te hypnotiseren. Een echt trip werd het niet. Wie gisteren een vette trip wou maken, kon misschien beter wat paddo’s nemen, maar wie openstond voor wat klassieke pop rock songs, met een Indische twist was wel op het juiste adres. Elephant Stone in het Depot was geen hoogvlieger, maar het was zeker ook niet slecht.

Setlist:

Heavy Moon
Don’t You Know
Hollow World Pt. 1
Land of Dead
Hollow World Pt. 2
Dream
Child of Nature – Om Namah Shivaya
The Straight Line
Sally Go Round the Sun
The Seven Seas
You Are Not Alone

11 februari 2020

About Author

Stijn Grobet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief