Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “{ The Dreamer’s Hotel }”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Al meer dan vijftien jaar is Enter Shikari een bron van dynamisme en ruimdenkendheid en dat maakt hen een van de boeiendste Britse acts om volgen. Een van hun krachten is dat de mannen het niet zozeer hebben voor voorspelbaarheid, want die lijkt in hun ogen echt passé te zijn. Die heerlijke onvoorspelbaarheid bracht ondertussen al vijf studioalbums op, die telkens sterk varieerden van sound. Is het nu hardcore, dubstep, drum and bass, pop of rock; de Britten hebben het allemaal al gedaan, zij het met wisselend succes, maar steevast met een grote overtuiging. De trip waarin het viertal uit St Albans ons meesleurt mag dan wel niet altijd even goed geslaagd zijn, maar hun meest recente plaatThe Spark uit 2017 deed ons hunkeren naar meer. De voorbode van het zesde album zag halfweg 2019 eindelijk het levenslicht, toen ze met “Stop The Clocks” een eerste single uitbrachten, die iets zachter en meer poppy aanvoelde dan wat we van hen verwacht hadden. Een kleine zes maanden later dropt Enter Shikari een nieuw bommetje dat de voorbode is van een zesde plaat die in april moet verschijnen.

Het nummer moet ons meenemen naar een fictieve plaats waar iedereen gelukkig is, maar als puntje bij paaltje komt, blijkt dat die plaats volkomen verlaten is en zal blijven. Een ietwat melig verhaaltje, maar wie dacht dat Enter Shikari de softere weg nog wat verder zou inslaan heeft het gedeeltelijk mis. “{ The Dreamer’s Hotel }” klinkt bij aanvang allesbehalve poppy en lijkt terug te grijpen naar de tijd dat ze zich nog amuseerden met dubstep en drum and bass maken. Het nummer komt daardoor vanaf minuut één heel venijnig uit de hoek, alsof het ons wil voorbereiden op een of andere boksmatch waar we geen weet van hebben. Neem daarbij de losgeslagen stembanden van Rou Reynolds en je weet dat dit een nummer zal zijn dat het vooral live goed zal doen. Het refrein zoekt het dan weer wel in catchy en poppy sferen en dat komt best onverwachts binnen. Enter Shikari lijkt met “{ The Dreamer’s Hotel }” een geluid te zoeken dat de sound van hun vijf voorbije albums in één probeert te wringen en dat komt naar onze mening iets te chaotisch en geforceerd over, maar Enter Shikari zou Enter Shikari niet zijn als ze ons met een volgende single wel zouden overtuigen.

10 februari 2020

About Author

Jasper Laureyssens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief