Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Axel Flóvent – “Driving Hours”

IJsland is en blijft een broedplaats van goede muziek, dat blijkt maar weer uit de nieuwe single van Axel Flóvent. “Driving Hours” is een prachtig pareltje waarin de singer-songwriter niet verbergt dat hij dolgelukkig is om weer thuis te zijn op het eiland waar hij geboren is. In de afgelopen jaren heeft Axel Flóvent namelijk ver van huis gezocht naar kansen voor zijn muziek, maar sinds zijn terugkeer naar IJsland vorig jaar loopt zijn muzikale zoektocht beter dan ooit.

Toen hij op zijn negentiende naar Amsterdam verhuisde had hij vanuit het kleine vissersdorpje waar hij opgroeide al internationale faam behaald. Zijn debuut-ep Forest Fires leverde hem behoorlijk wat aanzien op, maar was duidelijk nog maar het begin van een zoektocht naar zijn eigen geluid. De invloeden van zijn IJslandse collega’s en andere singer-songwriters als Bon Iver waren meer hoorbaar dan zijn eigen creativiteit. In Amsterdam vond hij echter niet meer dan isolement, en ook in Brighton vond hij zijn draai niet.

Terugkeren naar IJsland was duidelijk een goed besluit van Axel Flóvent als we luisteren naar “Driving Hours.” De single bevat als geen ander voorgaand werk een uiterst persoonlijke touch. Alleen dat wat recht uit het hart komt, kan zo overtuigend zijn als wat we hier horen. Het nummer is goudeerlijk, mooi opgebouwd en rijk in klank. Met zijn stem schildert hij de landschappen die hem inspireren. Gelukkig is de volgende ep Tourist al onderweg, te verwachten in de loop van maart.

Facebook / Instagram / Soundcloud / Twitter / YouTube

8 februari 2020

About Author

Laura Laman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief